Най-новото от Бalkansky за юбилейното издание на Drum And Jazz


Най-новото от Бalkansky за юбилейното издание на Drum And Jazz

3705

Десетото юбилейно издание на феномена Drum Аnd Jazz Fest ще се проведе в столичния клуб Blender на 29 ноември.

Когато говорим за Drum Аnd Jazz, веднага се сещаме за името на именития музикант Теодосий Спасов - той подкрепя тази уникална концепция още от самото ѝ начало. С всяко свое участие Тео представя необичайни, но въздействащи колаборации. Такава бе и изявата му с проекта Вяра, а по-късно и с Влатко Стефановски и неговото трио. Проектът Баlkansky обаче винаги е бил нещо по-различно от всичко, което сме чували досега. Доказа се още с представянето на първия албум, а участието им заедно с Янка Рупкина може спокойно да се опише като едно от най-силните изпълнения за последните няколко години.

Бalkansky е аудио-визуален арт проект, в който са свързани традиционна българска музика с електронен звук и картина. Основните двигатели на проекта са Теодосий Спасов (кавал, тромпет, вокал), Иван ШоповCooh (аранжимент и миксиране) и Иво Христов (визуализация и арт мениджмънт). Резултатът е въздействаща комбинация от съвременни ритми и басови тонове, разгорещени от магията на кавала. Прибавяме към това и динамична визия, с което проектът се пренася в четвъртото измерение. За тазгодишното издание на Drum Аnd Jazz към формацията ще се присъедини и нежният глас на уникалната Деси Добрева. Целта - да бъде провокиран духът на млади и стари чрез  съчетание на традиция и модерно.

Специални гости в клуб Blender ще бъдат и майсторът на лекия дръм-ен- бейс – британецът BCee, акомпаниран от магическия женски вокал, пред който и критиците са безмълвни – този на Riya. Дуото представя футуристична комбинация от глас и басс. Контраст в програмата на събитието придават музикантите от Оратница, които сливат в своето изпълнение на живо разнообразие от стилове.  Така получават вече превърналия се в тяхна запазена марка фюжън от етно стилове и световна музика, пречупен през призмата на модерни клубни жанрове като дъбстеп, трап и дръм-ен-бейс.

На сцената ще се изявят също така най-активните и успешно прогресиращи през последните 10 години български проекти – диджейският състав на HMSU, представен от българските артисти EXo, Targy и High Roll с гост участие от Mloski.

Организаторите споделят, че към момента събитието се радва на категоричен интерес, като само за по-малко от седмица бяха разпродадени промо билетите на цена от 15 лева. В момента се продават пропуски на цена от 20 лв., но тази категория също е на изчерпване, а цената ще бъде 25 лв.

Билети - в мрежата на Eventim.bg в цялата страна.

Повече  информация - на:
www.facebook.com/DrumAndJazz
www.facebook.com/hmsuorg
pr@hmsu.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички