Глобален бранд марихуана с името на Боб Марли


Глобален бранд марихуана с името на Боб Марли

3606

Първи международен бранд марихуана Marley Natural ще бъде пуснат от роднини на покойния реге титан Боб Марли (Bob Marley).

Под тази търговска марка в САЩ, където марихуаната е легализирана, ще се предлагат "автентични сортове канабис от Ямайка", но и различни артикули с "трева" - лосиони, кремове и други, пояснява лондонският в. Guardian.

"Това е като лекарство за народа - за медитация, за висшите вибрации", обяснява 42-годишният син на музиканта - Роан. "Баща ми би бил много щастлив да види, че хората разбират лечебната сила на тази билка. Той я смяташе за нещо духовно, което разбужда доброто в нас, прави мислите ни по-дълбоки, свързва ни с природата и освобождава нашите творческите способности", казва първородната му дъщеря Седела Марли пред NBC News.

Инвестиционната компания от Сиатъл Privateer Holdings е сключила глобално лицензионно споразумение с фамилия Марли за срок от 30 години. Според Reuters логото на новата марка ще се появи на продуктите към края на 2015.

Централата на компанията ще бъде в Ню Йорк, а собственикът може да сключва допълнителни лицензионни споразумения с производители на марихуана и съпътстващи стоки.

Brendan Kennedy, ръководител на Privateer Holdings, оценява световния пазар на марихуана в рамките на 150-200 млрд. долара годишно.

Продажбата и потреблението за удоволствие са разрешени в Аляска, Орегон, Колорадо и Вашингтон, както и в столичния федерален окръг Колумбия. В Холандия марихуана се продава в специални заведения. В Израел, Канада и почти половината американски щати е разрешена търговията за медицински цели. Уругвай е първата страна в света, експериментираща с държавен монопол в продажбата на канабис.

От 2009 семейство Марли предлага чрез компанията "Хилко Консюмър Кепитъл" различни стоки с името и образа на Боб Марли - от тениски до компютърни игри, което годишно носи около 20 милиона долара.

Боб Марли вярваше, че марихуаната е вид причастие, разрешено от Библията. Последователите му цитират Псалм 104:14, в който се казва "Правиш да никне трева за добитъка, и билки за потреба на човека".

Легендарният изпълнител, който е икона не само в реге средите, почина от рак на 36-годишна възраст през май 1981. Благодарение на него марихуаната се превърна в неизменна част от растафарианството.

Музикантът постави и началото на борбата за легализация на канабиса.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички