Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Глобален бранд марихуана с името на Боб Марли


Глобален бранд марихуана с името на Боб Марли

3610

Първи международен бранд марихуана Marley Natural ще бъде пуснат от роднини на покойния реге титан Боб Марли (Bob Marley).

Под тази търговска марка в САЩ, където марихуаната е легализирана, ще се предлагат "автентични сортове канабис от Ямайка", но и различни артикули с "трева" - лосиони, кремове и други, пояснява лондонският в. Guardian.

"Това е като лекарство за народа - за медитация, за висшите вибрации", обяснява 42-годишният син на музиканта - Роан. "Баща ми би бил много щастлив да види, че хората разбират лечебната сила на тази билка. Той я смяташе за нещо духовно, което разбужда доброто в нас, прави мислите ни по-дълбоки, свързва ни с природата и освобождава нашите творческите способности", казва първородната му дъщеря Седела Марли пред NBC News.

Инвестиционната компания от Сиатъл Privateer Holdings е сключила глобално лицензионно споразумение с фамилия Марли за срок от 30 години. Според Reuters логото на новата марка ще се появи на продуктите към края на 2015.

Централата на компанията ще бъде в Ню Йорк, а собственикът може да сключва допълнителни лицензионни споразумения с производители на марихуана и съпътстващи стоки.

Brendan Kennedy, ръководител на Privateer Holdings, оценява световния пазар на марихуана в рамките на 150-200 млрд. долара годишно.

Продажбата и потреблението за удоволствие са разрешени в Аляска, Орегон, Колорадо и Вашингтон, както и в столичния федерален окръг Колумбия. В Холандия марихуана се продава в специални заведения. В Израел, Канада и почти половината американски щати е разрешена търговията за медицински цели. Уругвай е първата страна в света, експериментираща с държавен монопол в продажбата на канабис.

От 2009 семейство Марли предлага чрез компанията "Хилко Консюмър Кепитъл" различни стоки с името и образа на Боб Марли - от тениски до компютърни игри, което годишно носи около 20 милиона долара.

Боб Марли вярваше, че марихуаната е вид причастие, разрешено от Библията. Последователите му цитират Псалм 104:14, в който се казва "Правиш да никне трева за добитъка, и билки за потреба на човека".

Легендарният изпълнител, който е икона не само в реге средите, почина от рак на 36-годишна възраст през май 1981. Благодарение на него марихуаната се превърна в неизменна част от растафарианството.

Музикантът постави и началото на борбата за легализация на канабиса.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички