БГ рокът като симфония. Старите доспехи сменяй с нови дрехи!


БГ рокът като симфония. Старите доспехи сменяй с нови дрехи!

4559

Мащабният проект "БГ Рок Симфони" ще слее буйната емоция на вечните български рок парчета с елеганса на симфоничната музика.

Както е известно, събитието по повод 80-годишнината на БНР ще се състои в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 24 ноември, понеделник.

Концертът е най-амбициозният проект на "Музикална къща БНР". За първи път на една сцена ще застанат Орлин Горанов, Милена с Ревю, Фактор, Диана Еспрес, Тангра, Аналгин, Сигнал, Конкурент, D2, Б.Т.Р., ФСБ, Щурците, Тони Чембъра (Монолит) и вокален ансамбъл Спектрум. Заедно със СО на БНР, поп и рок музикантите ще изпълнят най-хубавите си песни. Зад диригентския пулт ще застане Григор Паликаров.

Публиката ще се наслади на хитове като "XX век", "Душа", "Ако ти си отидеш за миг", "Черната овца", "Сбогом", "Спасение", "Не'ам нерви" и още много други, но в нови аранжименти. Те са дело на двама много интересни и различни като натюрел и търсения музиканти - Георги Андреев и Румен Бояджиев-син, подготвили аранжименти, събиращи в едно добре познатите мелодии и рок звученето с грандиозната, но и многопластова звучност на симфоничния оркестър.

В програмата са и емблеми на незабравими личности, които вече не са сред нас - Георги Минчев, Чочо Владовски, Димитър Воев от Нова генерация, Борис Карадимчев. Техните хитове ще прозвучат не само в нов симфоничен аранжимент, но и с други гласове.

"Цялата история на българския рок на една сцена е това. Събирахме и организирахме музикантите осем - девет месеца. Още по-интригуващ е фактът, че голяма част от тях никога не са свирили със щрайх", поясни Хелия Чавдарова, директор на "Музикална къща БНР". Тя каза, че заради големия интерес, проявен към събитието, "най-вероятно предстои и втори епизод".

Григор Паликаров има редица успешни изяви като един от основните диригенти в операта, немалко записи с радиооркестъра и многобойни и аплодирани гастроли с престижи оркестри в Япония, Тайван и САЩ.

Озвучаването е поверено на Антоан Хадад.

С настощия концерт БНР, част от популярната серия изяви "Властелинът на ефира", за пореден път заявява, че се захваща с проекти, които са не само смели и иновативни, но и изпълнени с фантазия и полет.

Билети за "БГ Рок Симфони" на цена от 20 лв. до 50 лева - в мрежата на Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички