Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Георги Христов провокира с безпрецедентен албум


Георги Христов провокира с безпрецедентен албум

4263

Новият албум на Георги Христов "Изгарям" разкрива по съвършен начин твореца.

Дискът, който ще бъде представен с мегаспектакъла с участието на бенда Черно и бяло в зала 1 на НДК на 26 ноември, е богата колекция от разнообразни музикални композиции и от теми. Прецизно селектираните разтърсващи балади несъмнено ще подклаждат желанието на ценителите на неговото изкуство да се потопят в зрелостта му на брилянтен музикант с покоряваща чувственост и емоционална интелигентност, възхитителни импровизаторски качества и уникална музикална естетика. Всичко онова, което прави Георги Христов ярко разпознаваем и неповторим. Модерните денс парчета пък ще добавят необходимия щрих, за да звучи албумът завършен и цял.

"Изгарям"! – за търсената любов; за болката, която причинява; за нейната стихия и за разрушителната й сила; за причините да продължиш напред; за всички чувства и емоции, обединени в пламенното "Изгарям" – така подходящо да охарактеризира артист, горящ в музиката, във всичко, до което се докосне.

Песните в проекта ще надхвърлят очакванията дори и на най-ревностните ценители на класата на Георги Христов. От първия до последния трак времето отлита като покоряващ миг, който се репродуцира до безкрай с все по-непреодолима сила и оставя слушателя без дъх.

Сред авторите на песните са както самият Христов, така и Димитър Гетов, Борис Чакъров, Катя Близнакова, Роси Кирилова, младите композитори Майя Йорданова, Васил Чергов и Спас Манев, а също и италианският му колега Джани Фиорелино, който е и гост-музикант в албума.

Записите са реализирани в студиата на Димитър Гетов, Борис Чакъров и Melody Records в Италия. Композиторът и аранжорът Димитър Гетов е музикантът, който стана свидетел и участник в творческия процес по създаването на продукцията и който сподели следното: "Георги Христов е единственият певец, който записва с такава емоция, бих казал 50 пъти по-силна от тази на концерт. Определено би било интересно да се видят мимиките, жестовете, как душата му пее по време на работа в студиото. Той преживява и пресъздава всичко с огромна емоция и така трябва да бъде, за да въздейства. За мен този албум е уникален, защото песните в него са много различни една от друга и в същото време има нещо общо – хубавите текстове, чувството, с което са изпълнени… Когато хората го чуят, ще усетят и ще оценят достойнствата му. Самият Георги Христов е изключително прецизен към всичко, перфекционист! Ако не хареса нещо, веднага търси нов вариант. С него обаче се работи лесно, защото той знае какво иска, нямаме творчески спорове, харесваме едни и същи неща и именно на това се дължи дългогодишното ни сътрудничество".

Албумът "Изгарям" излиза на музикалния пазар в деня на галаконцерта на Георги Христов на 26 ноември в зала 1 на НДК.

Най-нетърпеливите биха могли да го заявят още сега от екипа на артиста чрез официалната му страница във "Фейсбук"

(https://www.facebook.com/George.Hristov.Official).

Продуцент и издател е Георги Христов (GH PRODUCTION).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички