Калин Вельов и Тумбаито с концерт в Лондон


Калин Вельов и Тумбаито с концерт в Лондон

4055

Калин Вельов и неговата латино формация Тумбаито (Tumbaito) ще свирят в лондонския Clapham Grand Theatre на 25 ноември (вторник).

Българите ще представят едни от най-обичаните световни салса хитове от Куба и Пуерто Рико и, разбира се, песнитот едноименния албум със стари български шлагери в латино аранжименти.

Сред акцентите е и "Сбогом, море" по музика на Морис Аладжем и текст на Димитър Василев. Песента, записана от Лили Иванова през 1967 за първата й дългосвиреща плоча в каталога на "Балкантон", ще прозвучи в аранжимент на Тумбаито в стил меренге – много бърз и динамичен танц, идващ от Доминикана. Тромпетистът на формацията Мартин Ташев ще представи парчето, в което звучат уникални перкусионни инструменти, изискващи виртуозност заради бързото темпо, типично за стила – Guira и Tambora.

"Сбогом, море" има ефектен видеоклип, режисиран от Силвана Зибо. Главен оператор е Васил Стефанов, а сценографията е дело на "Студио вила "Калина"

На 7 декември, неделя,  от 12. 30 ч. БНТ ще излъчи концерт - промоцията на Тумбаито.

Както MySound.bg нееднократно писа, събитието се състоя в Sofia Live Club през октомври 2013 със специалното  участие на примата на българската естрада от 60-те години Маргрет Николова, Нина Николина и танцьори и актьори от латино формацията Salsa Caliente.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички