The Bug и Flowdan за първи път в България


The Bug и Flowdan за първи път в България

3993

The Bug пристига за първата си изява в България.

Знаменитият артист ще се представи заедно със своя дългогодишен партньор Flowdan, който е сред най-реномираните британски емсита през последното десетилетие, в столичния клуб "Терминал 1" на 26 ноември, сряда.

Thе Science е българският проект, избран да подгрява на живо гостите. Със специален микс между двата лайв сета ще се включи и Selector Lazy Face.

Kevin Martin е жива легенда на  електронната сцена. Музикант, продуцент и журналист, той над 20 години се занимава с композиране на музика в различни проекти и под различни артистични псевдоними: The Bug, Techno Animal, Black Chow, King Midas Sound, God, Ice, Curse Оf Тhe Golden Vampire. Най-популярният му проект The Bug се ражда през 1997 като група от двама души - Martin и DJ Vadim, които създават албума "Tapping The Conversation". Тавата се издава чрез лейбъла Word Sound и се превръща в неофициален саундтрак на филма "Разговорът" (1974) на режисьора Франсис Форд Копола. По-късно Vadim се оттегля от проекта и така The Bug се превръща в DJ Vadim, с което днес познаваме Kevin Martin.

През годините най-голямо влияние на The Bug са оказали артисти като Jah Shaka, Adrian Sherwood, King Tubby, Lee Scratch Perry, Swans, Public Enemy и Thomas Koner. Музиката му се окачествява като експериментална, а  жанровете, към които се числи, варират от техно, джазкор и индустриален хип-хоп, до грайм, дъб, денсхол и дъбстеп.

The Bug има 4 дългосвирещи албума, като последните два - "London Zoo" (2008) и тазгодишният "Angels & Devils" - придобиват световен статут сред музикалните ъндърграунд среди. И двете LP-та са издадени от култовия лейбъл Ninja Tune, което само по себе си говори за продукция от най-висок клас. Освен при "нинджите" музиката на артиста получава подкрепа от Kode 9 и лейбъла му Hyperdub Records, от Loefah и неговия Swamp 81 и от много други.

Flowdan работи с Kevin от доста време. Заедно двамата са отговорни както за златни песни от миналото, така и за такива, които тепърва ще се превръщат от настоящи хитове в класики: "Skeng", "Ganja", "Fat Mac" и други.

Емсито набира популярност около 2002 като част от крюто Roll Deep. През последните няколко години прави убийствени колаборации с продуценти от различни музикално стилове като Jubei, Kaiju, Footsie, Coki и други.

Зад The Science стоят две добре познати имена от българската сцена, движени от нуждата да разчупят задушаващия и посредствен стандарт, който се е настанил в ушите ни в последно време. Комбинацията между широките гласови възможности на Нино Гомез /DataTransporter/ и музикалните текстури, създадени и кривени от Мартин /Soulslept/, всъщност е доста трудна за рамкиране в конкретен стил, но сред нюансите ясно се различават елементи от дъб, трип хоп, електроника, джаз и етно, плюс тежък бас, плътен ритъм и емоционално наситени вокали. Друг интересен аспект на The Science и насоката им е, че дуото се концентрира върху изцяло живото изпълнение на репертоара си пред публика, нещо не толкова често срещано, както в България, така и по света.

"Всяко едно проявление в света има две основни качества - причина и следствие. С други думи, от една страна нещо произлиза от фактор А, докато от друга, същото влияе на фактори Б, В и т.н., които пък са в постоянен обмен помежду си", споделят The Science. Именно този елементарен фундамент, граничещ с безкрайността, гради и музиката на дуото - в основата стои динамичен микросвят от звуци, същевременно обгръщащи един от най-специфичните гласове, присъстващи на родната ни сцена в момента. Резултът е постоянно променлива спектрална картина, носеща слушателя през дебрите на човешкото познание и емоции.

Клубът ще отвори врати в 21.00 ч., началото за The Science е предвидено за 22.00 ч, а стартът на хедлайнърите е в 23.30.

Събитието се осъществява по инициатива на клуба и с подкрепата на Bushmills.

Билети - в мрежата на Eventim.bg - 20 лв. в предварителна продажба, 25 лв. на самата дата и място. Каси: "Пикадили", "Германос", "Офис 1", "На тъмно", Usit Сolours, "Технополис", "Техномаркет", OMV, Билетен център НДК, "Арена Армеец", "Терминал 1", както и онлайн чрез сайта на компанията. Броят на пропуските е ограничен до 450 - препоръчва се предварителното им закупуване!

По време на самата вечер организаторите са предвидили излъчавенто на двубоя от Шампионската лига по футбол Лудогорец - Ливърпул на голям екран.

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/668478003249926/

The Bug - "Dirty" ft. Flowdan (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=bSN5RIG2TZ8 

The Science - "Left Öf Nowhere" (studio live)
https://www.youtube.com/watch?v=jC1Api6T1Hc

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички