Sentimental Swingers отбелязват рожден ден с тройна премиера


Sentimental Swingers отбелязват рожден ден с тройна премиера

5073

Деси, Рони и Вера ще представят новия си сингъл "Life Is An Eternal Swing" на своя 4-ти рожден ден с декадентски спектакъл, вдъхновен от големия суинг и музиката на Бени Гудман, Луис Армстронг, Ела Фицджералд.

Спектакълът, който ще се състои в Sofia Live Club на 27 ноември, ще пренесе присъстващите в епоха на безгрижие, живот за мига и музика на танца, докато над сцената се спуска воалът на кабаретната магия и нейните сладки изкушения... Камера: работи!

В шоуто ще участват Михаил Йосифов секстет и балет Нова.

Спектакълът ще започне в 21.00 часа и ще продължи два часа, като в почивката между двата сценични сета професионалните танцьори от Lindyhop.bg ще дават уроци на публиката как се танцува истински суинг. По-рано същия ден, от 15.00 часа, отново в Sofia Live Club, Вера, Рони, Деси и музикантите от Михаил Йосифов секстет по традиция ще представят шоуто си безплатно пред публика над 65 години - хора, които обичат суинга и ще оценят по-лесния досег с него.

"Подготвяме се трескаво. Записваме в студио, взимаме уроци по кабаретни танци. Искаме нашата публика да се пренесе отвъд пределите на Sofia Live Club и всекидневието. Искаме заедно с нея да прекараме вечер на истинско щастие!" - споделят Sentimental Swingers.

Сингълът "Life Is An Eternal Swing" включва едноименната композиция по текст на Златна Костова, музика и аранжимент на Михаил Йосифов, както и две песни на български език - "Циганско лято" отново по музика и аранжимент на Михаил Йосифов и текст на Златна Костова, и "Аз не правя така" по музика, но този път и текст на Михаил Йосифов.

Представянето на "Life is An Eternal Swing" съвпада съзнателно с 4-тия рожден ден на Senetimental Swingers - първото у нас суинг трио. Създадено през 2010 с намигване към хубавия живот и музиката от 30-те години на 20-ти век - символ на свобода, разкош, шумни парти вечери и танци до зори, днес триото издава своя втори сингъл и се готви за изключителен музикален сезон.

"Решихме сингълът ни да се казва "Life Is An Eternal Swing", за да погледнем живота си отстрани и да се усмихнем - падаш и ставаш, люлееш се между радости и тревоги, между успехи и провали. Животът такъв, какъвто е. Какъвто го харесваме. А вие?" - разказват историята зад сингъла Вера, Деси и Рони.

Всъщност, "Life Is An Eternal Swing" е името и на документалния филм, дал заглавието на сингъла. Филмът разказва живота на поколението българи, родени през 70-те години на 20 в. Заснет е от белгийския режисьор Андре Шандел, а триото Sentimental Swingers и бендът на Михаил Йосифов сякаш минават през него със своята музика, но и с личните разкази на Рони, Деси, Вера и част от секстета - самият Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Димитър Шанов. "Нашето поколение се пръсна из света. Ние избрахме да живеем тук. Какво ни взе и какво ни донесе този избор, какво помним и какво беше да израснем в тези години, това разказва филмът. А ние пеем и свирим".

По време на снимките за филма "Life Is An Eternal Swing", който ще се появи през пролетта на 2015, се появява не само едноименният сингъл на суинг триото, но и видеоклипът на песента "Циганско лято", чиято премиера ще се състои отново на 27 ноември в Sofia Live Club. Точно година след представянето на парчето на същото място и по повод третия рожден на формацията.

Билети за спектакъла - в мрежата на www.eventim.bg. Същия ден - 27 ноември, но от 15.00 часа, триото и Михаил Йосифов секстет ще представят шоуто си със свободен вход пред по-възрастните любителите на суинга и хубавия живот.

Sentimental Swingers (Сентиментъл Суингърс) е българско суинг трио, което се появява през 2010. През 2012 издава своя първи сингъл с композициите "Момче, момче" (музика Йосиф Цанков, текст Марий Росен), "Unemployed Lovers" (музика Десислава Андонова, Андрония Попова и Михаил Йосифов, текст Марий Росен и Десислава Андонова), "Chanson Rosé" (музика Sentimental Swingers, текст Андре Шандел). Сингълът печели две награди в конкурса на Българското национално радио "Златна пролет" - награда на журналистическата гилдия и втора награда на журито.

Вторият сингъл на Sentimental Swingers - "Life is An Eternal Swing", се появи този ноември. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички