Георги Христов взе дъха на 5 000 на галаконцерта си в София


Георги Христов взе дъха на 5 000 на галаконцерта си в София

3587

Георги Христов "разпали" препълнената зала 1 на НДК, където представи официално новия си албум "Изгарям" с невероятен галаконцерт.

Пред 5 000 разгорещени почитатели той изпълни всички песни от диска – един проект в стил мелодичен поп, в който прочувствени балади се редуват с модерни денс композиции.

"Изгарям" е определен от специалистите в бранша като "безпрецедентен", което се потвърждава и от отзивите от дългогодишни почитатели на певеца, които споделят, че дори те са изненадани и са свидетели на нова стъпка в професионалното му развитие. И с албума, и с галаконцерта си Георги Христов отново доказа, че е творец, който с изкуството си и начина, по който го поднася, прави така, че хората да усещат музиката му не само като забавление, а като духовно изживяване.  

С неподражаемите си стил, елегантност и финес певецът представи нежно и чувствено своите красиви балади и страстно и пламенно динамичните си композиции. Ключов момент бе изразената от Георги Христов гражданска и личностна позиция чрез реверанс към негов стар авторски хит, който е бил забранен и неиздаван в албум – песента "Кой каквото прави – за себе си го прави". Той е написал нов текст, третиращ все по-актуалния проблем за склонността на немалка част от медиите в България да изграждат в жълти цветове нереални образи на публични личности и събития, да бъдат дребнави и низки, да извършват подмяна на дневния ред и да експонират незначителни теми за сметка на отговорността им да представят истината за важните факти.

"Сутрин ставам и с кафето пускам нета.
Сайт отварям, виждам свойто име.
Гледам, мигам… не вярвам на очите -
пак започнали са със лъжите.
Хора, щом животът ми - за вас - е интересен,
абонирайте се бързо за "жълта" преса.
Истината е съвсем далеч от нея –
собствения си живот живея, за да пея…"

Нови за софийската публика бяха заглавия като "Безумна нощ", "Много причини има", "Души", "Искам само" и … "смъртоносната" балада "Сбогом" – песен, с която започва новият албум на Георги Христов, и с която артистът завърши удивително емоционално първата част на концерта си. След нея той изтича да се преоблече за секунди и без да прекъсва шоуто продължи програмата си с фантастичен акустичен сет, в който предложи още от своите обичани хитове. Авторските му парчета "Иди си", "Искам да съм сам", "Щракам си с пръсти", "Сезони" в компанията на още една песен по негови музика и текст, която не е изпълнявал на свои спектакли от излизането й – "Всичко или нищо", за пореден път по време на концерта накараха публиката в залата да притихне и да затаи дъх. За да може след това да изригне с най-новия хит на своя хит – песента, дала и името на албума – "Изгарям".
 
Тук някъде трябваше да бъде финалът на грандиозното шоу… Но публиката съвсем не искаше да пусне Георги Христов… Последваха продължителни аплодисменти, с които почитателите го извикаха седем пъти на бис...

След галаконцерта в София Георги Христов започва коледно турне с тематични концерти в страната. Първият от тях е само след седмица – на 2 декември, в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив. След него ще се срещне с почитателите си във Варна, където на 11 декември ще представи коледната си програма и в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. И в двата града певецът гостува за втори път със свой концерт през тази година, като първите бяха в рамките на националното му турне 2014.

Георги Христов ще реализира турне в САЩ и Канада в началото на 2015, където също ще представи новия си албум "Изгарям". Някои от градовете, включени в тура, са Чикаго, Лас Вегас, Тампа, Детройт, Ванкувър, Калгари, Торонто и Монреал. Предстои уточняване на пълната програма и конкретния график на събитията.

Организатор на турнето на Христов в САЩ е фондация "Експертни инициативи".

За информация: Петя Романова + 1(312) 273-8640, генерален тур мениджър.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички