Canto Карминьо


Canto Карминьо

4295

Песни от своя трети албум албум - "Canto", ще представи Карминьо на първия си концерт в България.

Както MySound.bg вече писа, звездата на фадото ще пее по покана "БГ Саунд Стейдж" в зала 1 на НДК на 2 декември.

Вокалистката пристига ден преди изявата с музиканти, които българската публика познава от концертите на фадищата Мариза, препълнила зала 1 на НДК преди две години. Диого Клементе, Луис Гиеро, Йосе де Фрейтес и Маркос Естевес обичат София и затова са пожелали да опитат всичко най-добро, което столицата предлага, включително кухнята. Заедно с Карминьо те вече са се спрели и на готвач за престоя си у нас – Джузепе Ломушо от Trattoria "Giuseppe Verdi", на когото се доверяват световни знаменитости като Ейджиън Броуди, маестро Андреа Бочели, майсторите на спорта на Русия Екатерина Кострьомина и Олег Ягубков, Лара Фабиан и други.

Карминьо е артистичното име на Мария Кармо Карвало да Андраде, която дебютира преди четири години, но с безспорния си талант спечели сърцата на публиката не само в родната й Португалия, а и по цели свят. Сега тя е най-продаваната фадо певица.

Третият й диск "Canto" излезе преди седмици и за броени дни се изкачи на първо място в португалския чарт - на път е да достигне продажбите на вече платинените нейни проекти "Fado" и "Alma". Топлият, чувствен глас на Карминьо, емоционалните изпълнения и артистичността на младата певица са причините за разпродадените зали в нейното голямо европейско турне, част от което е и София.
    
Карминьо изпълнява традиционно фадо. Освен авторски пиеси, българската публика ще чуе известни песни, създадени от Амалия Родригеш, Мария Амелия Проенса и Фернанда Мария. Вокалистката обаче има слабост към бразилската музика, така че на сцената в НДК ще звучат и мелодии на Жобим, Милтън Нашименто, Шико Барке, Винисиус де Мораис и Каетано Велозо. За концерта знойната фадища е подбрала букет от най-доброто от всичките й албуми и много динамични и  жизнерадостни аранжименти, представени в акомпанимент на португалска китара.

Събитието е организирано от "БГ Саунд Стейдж".

Билети - в системата на "Ивентим" (Eventim), в Билетния център на НДК и в мрежата на "Изи Пей" (Easy Pay).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички