D2 с паметен коледен лайв


D2 с паметен коледен лайв

4305

Рок експлозия разлюля центъра на София на 8 декември.

D2, Жана Бергендорф, Насо Русков (Babyface Clan), Боби Косатката (Der Hunds), Дичо и Ивайло (Noisy) Цветков изнесоха страхотно музикално шоу пред препълнения Sofia Live Club.

Традиционният декемврийски концерт на D2 тази година беше вдъхновен и посветен на една легендарна личност и неговата велика банда - Джон Ленън и Битълс. Освен кавъри на световните музиканти, феновете чуха хитове и на българските колоси  – Щурците, които "внасят" енергията и емоцията на британските музикални величия в България в години, когато свободата не е била на почит.

С подобаващи сила и емоционалност вечерта бе открита от българската банда Crush, която изпълни "Whole Lotta Love" на Led Zeppelin, "Voodoo Child" на Jimi Hendrix, няколко авторски парчета, сред които "Love Cries, Cold Lady Cry" и първото ѝ парче на български език – "Дали магия беше".
 
Веднага след тях на сцената се качи впечатляващата Жана Бергендорф, която изпълни в дует с Дидо "И пак вали" от албума "6" на D2, както и "Хамлет" на Щурците. Последваха любимите на поколения хитове "20-ти век", "Вкусът на времето" и "Две следи", изпълнени от D2 и Боби Косатката.

Част от вечерта беше и култовият Ивайло (Noisy) Цветков – един от създателите на списание "Егоист" и първият главен редактор на списание "Плейбой" (на снимката до фронтмена Дидо). Той изпълни заедно с D2  класиката на Ленън "Working Class Hero" и "Nutshell" на Alice In Chains.

Вечерта достигна кулминацията си, когато всички заедно се качиха на сцената, за да представят "Hey Jude" и "Не мога да спра да те обичам". Това накара публиката да запее в един глас и постави подобаващ финал на една (не)обикновена понеделнишка вечер.

D2 излязоха на бис и закриха коледния концерт с едноименния сингъл от последния си албум "Феникс".

Снимка: Асен Тонев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички