Crippled Black Phoenix в София: Краят на една силна рок година


Crippled Black Phoenix в София: Краят на една силна рок година

3902

Разнообразието от стилове, които Crippled Black Phoenix покриват в изпълненията си, бе единственият възможен завършек за силната година на най-неуморния ъндърграунд промоутърски колектив - Rawk`N` Roll.

В общи линии звученето на всички групи от афиша им за 2014, когато отбелязаха 10-годишен юбилей, може да бъде събрано като усещане в един-единствен концерт и на едно-единствено място – 10 декември в столичния клуб Mixtape 5.

Crippled Black Phoenix едва ли са очаквали толкова хора в България да знаят песните им. Или поне достатъчно, че да им пеят парчетата толкова силно, че накрая да ги изкарат на бис, въпреки че бандата очевидно нямаше намерение да излиза повторно. Невероятната сплав от мелодични вокали на британците майсторски прелива в продължителни тежки инструментали, а наличието на двама мъжки вокалисти и един женски (Daisy Chapman) прави бандата да звучи едновременно атмосферично, дълбоко и мистично, без това да отнема от скоростния ѝ устрем и смазващия ѝ звук. На живо Crippled Black Phoenix не оставиха съмнение в това, че знаят как да разтресат всеки един клуб и да накарат дори хората, които ги чуват за първи път, да потънат в изпълнението им.

Crippled Black Phoenix не изглеждат като състав, който има намерение да спре да тресе клубовете из Европа, дори ако трябва да пропътува хиляди километри, да сменя музиканти в движение и да се легитимира постоянно със запомнящи се концерти. Точно от такова безкомпромисно отношение до известна степен може би има нужда и българската сцена, така че наличието на все повече подобни ъндърграунд артисти из българските клубове може да се окаже повече от ползотворно в рок перспектива.  

Личи си, че работата на Rawk`N`Roll по промоутирането и воденето на чуждестранни групи в широкия диапазон от стоунър през сайк до прог дава резултати, защото на такива концерти вече се събират достатъчно хора. И че тази сцена да се крепи, макар и с усилие, над водата.

Което в българския ъндърграунд е много.

Снимка: Ангел Златков
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички