Танцуващи със звездите в НДК


Танцуващи със звездите в НДК

3865

Зрелищното шоу Aeternum ще се състои за първи път у нас в зала 1 на НДК днес, 14 декември.

Както е известно, уникалният спектакъл ще бъде представен от Los Vivancos по покана на продуцентските агенции "БГ Саунд Стейдж" и "Кийн Aктс" и със съдействието на Посолството на Кралство Испания.

С това завладяващо шоу танцуващата в ритъма на фламенкото испанска група Los Vivancos покори буквално целия свят. Откакто получиха приза за оригинално изпълнение в Мексико през 2009 на конкурса Las Lunas Awards, уникалните танцьори печелят огромен успех в над 30 страни – от Канада до Турция, от Испания до Латинска Америка и цяла Европа.

Под името Los Vivancos се подвизават седем братя, притежаващи наистина невероятна енергия и комбинация от таланти. Те не само танцуват и пеят, но и свирят на различни музикални инструменти, съчетават горещия ритъм на фламенкото с театрални и акробатични елементи.

Братята Виванкос са родени в Барселона. Стават известни в родината си още от тийнейджъри. Аарон, Джошуа, Хосе, Израел, Юда, Кристо и Илия са деца на един и същи баща, който им дава не само началния тласък да се посветят на танцовото изкуство, но и стимулира всеки един да развива индивидуалните си дарования. Седемте братя получават отлично образование в най-добрите училища. Но още преди да тръгнат на училище всеки от тях  започва  да свири на някакъв инструмент. Освен музика те изучават различните музикални и културни традиции по света, посвещават голяма част от времето си на испанската музика и ѝ се отдават изцяло.

Техният световен дебют е през 2005  с участие в престижната артистична програма Le Plus Grand Cabaret Du Monde на международната Magic TV. Скоро след това правят турне в Германия, акомпанирано от Симфоничния оркестър на Дортмунд. През август 2005  участват в прочутия Festival de Musica у Danza в Испания, където са гледани от петдесет хиляди души. Връщайки се в Париж, от декември 2005 до февруари 2006 са на една сцена с певицата Mylene Farmer в зала Bercy (с капацитет от 18 000 души).

Los Vivancos са канени на всички известни сцени като най-атрактивни звезди. Те продават по 10 спектакъла във всяка зала, в която играят. Критиците ги наричат "Великолепната седморка", шоуто им "Танцуващи със звездите" вече е гледано от повече от 35 милиона души, а техните изпълнения радват знаменитости - от принцесата на Монако Стефани до Антонио Бандерас.

Братята показват изключителна работоспособност и изобретателност. Те са истински виртуози в комбинациите – могат да свирят, да играят фламенко, да танцуват модерен балет, да правят акробатични номера и да демонстрират бойни изкуства. На тяхната сцена обикновено има голям брой визуални ефекти и интересни сценични решения. Това, че те са родени и отрасли заедно, ги прави уникална група. Да танцуват заедно е тяхна съдба и те го правят с всеотдайност и отдаденост, която не се среща при други формации.
През април 2013 Принцовете на фламенкото представиха в Испания спектакъла си Aeternum, който ще поставят и в София. Шоуто е история за доброто и злото, метафора за безсмъртието, което изкуството дава на човека. Страстта е изразена чрез ангели, демони, вампири, музика, танци, боеве и мистериозна аура на магия. Режисьор на изпълненията им е хореографът на Цирк Дю Солей - Даниеле Финци Паска, автор и на церемонията по откриването на Зимните олиймпийски игри в Сочи.

Спектакълът е по музика, композирана от братя Виванкос и Гоя, записана от 100-членен симфоничен оркестър на Будапеща с аранжимент на Фернандо Веласкес.

Със своята симбиоза от танци и различни изкуства седемте красиви младежи запалват сцената и завладяват сърцата на публиката. Тяхното изискано шоу зарежда с експлозивната си енергия публиката и те дълго пазят спомена от прекрасните им изпълнения.

Билети - в мрежата на "Ивентим", EasyPay и на касите в НДК.

Видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Poqa_J8Y5_c

htpp//www.youtube.com/watch?v=mqjq7rOiTiM

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички