Dr. Dre е най-високо платеният музикант 2014 според Forbes


Dr. Dre е най-високо платеният музикант 2014 според Forbes

3828

Dr. Dre оглави класацията на списание Forbes за най-високо платените музиканти на 2014, информира Billboard.

Легендарният рапър има приходи от 620 милиона щатски долара - с около 500 милиона долара повече от Beyonce. Сумата, спечелената от корифея на черните ритми - пряко отговорен за кариерата на Eminem, е най-високата в историята на музикалния бизнес. Немалка част от нея се дължи на продажбата на компанията Beats by Dre. Тя бе придобита официално от Apple за 3 милиарда долара през май. Така усвояването на Beats Electronics се превърна в най-голямото в историята на Apple и даде силен тласък на последната инициатива на Dr. Dre – музикален стрийминг сервиз от типа на Spotify, стартирал по-рано тази година.

Beyonce е на второ място със 115 милиона долара. Това е най-доходоносната година на певицата благодарение на световното й турне, рекламните договори с Pepsi и H&M и албума "Beyoncé", който издаде в края на 2013. Петият студиен проект на певицата разби всички рекорди в iTunes  Store® с продажби от 828 773 само три след премиерата си и се превърна в най-бързо продавания албум за всички времена в магазина на Apple.

Следват Eagles със 100 милиона долара, Bon Jovi c 2 милиона долара и Bruce Springsteen с 81 милиона долара. На шестa място е Justin Bieber с 80 милиона долара. Приходите им са главно от турнетата им. One Direction са на седмо място, Taylor Swift - на 11-о. Съпругът на Beyonce - Jay-Z,  и Didi си поделят 12-ото място. Rihanna е 18-а, а The Rolling Stones  - 19-и. В класацията са още сър Пол Макартни (71 млн.), Калвин Харис (66 млн.) и Тоби Кийт (65 млн).

Изданието съставя класацията на базата на приходите от турнета, продажби на музика, издателски договори, продажба на стоки с марката на изпълнителите, рекламни договори и други начинания за финансовата година за периода юни 2013 - юни 2014.

Както MySound.bg писа, Мadonna бе N 1 в списъка на Forbes за миналата година с приходи от 125 млн. долара.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички