Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд празнуват 25 години на сцена


Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд празнуват 25 години на сцена

4605

Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд ще отпразнуват 25-тата си годишнина с голям концерт в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 26 декември.

На този ден преди 25 години Васил Георгиев, по-известен като Васко Кръпката, вдъхновен от падането на социалистическия режим създава първата българска блус банда - Подуене Блус Бенд. Самият той определя групата като "отворен проект от музиканти, които обичат блуса и свободата".

В зората на демокрацията Васко решава да започне начисто, а четвърт век по-късно музикантът реализира 15 албума в България и един в Германия, пропътува стотици хиляди километри и печели милиони приятели.

Ето какво разказва самия той: "Нищо лично, просто имах идеи за песни, каквито не се пееха тогава.... и сега имам...25 години по-късно преливам от щръклица за щуротии и знам, че времето дори да е наше, пак няма да ми стигне. С голяма благодарност към всички тези, които ни помагаха, и към тези, които ни пречеха. Сега се обръщам назад и виждам едни изключителни години, наситени със събития, пътешествия и приключения, носени на крилете на хипарско-непукисткия-подуенско-неизискан-кучешко-неподправен БЛУС .... Нямам търпение да видя какво ще ни се случи в следващите 25..."

Ден след Коледа първата българска блус банда ще отпразнува годишнината си, като представи на клубна сцена най-доброто от дългогодишното си творчеството. Специални гости на събитието ще бъдат брас секция Веселите Шмиргелисти, Ася, Вили, Лина, Бате Кире, Бате Влади, Цвъри, Еко, Миро, Венци Благоев, Невилиян Гемижев, проф. Владимир Радулов, Момчил Данчов, ODD CREW и други.

Билети за събитието могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на касите в партньорските мрежи на цена от 10 лева, а цените на място в клуба ще са 15 лева.

Повече информация - на:

http://www.eventim.bg/bg/bileti/basko-krpkata-i-poduene-blus-bend-live-sofia-club-380777/event.html

https://www.facebook.com/events/756640477755531/?notif_t=plan_user_invited

https://www.facebook.com/pages/SOFIA-LIVE-CLUB/106829925995?fref=ts

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички