Надежда за Борис Гуджунов


Надежда за Борис Гуджунов

3910

Благотворителният концерт "Надежда за Борис Гуджунов" ще събере на обща  сцена едни от най-любимите родни изпълнители - Любо Киров, Акага, Дичо, Митко Кърнев, Поли Генова и LaTiDa, Мария Илиева, Наско от БТР, Рафи Бохосян & FM (Funky Miracle) и други.

Поредната благотворителна инициатива ще се състои в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 28 декември, неделя. Вход свободен.

Българската музикална асоциация дари 1 000 лева в подкрепа на естрадния ветеран и стартира активна работа по създаването на специален социален фонд на Асоциацията за изпаднали в тежко положение колеги – музиканти. МУЗИКАУТОР с решение на Управителния съвет също дарява сумата от 1 000 лева в подкрепа на Гуджунов. Защото макар певецът да не е член на дружеството, неговото творческо присъствие като музикант и артист е неделима, ярка част от българската музика от втората половина на 20 век, особосноваха решението си от Управителния съвет на организацията.  

Емблематични звезди на българската естрада остават без пенсия. Един от тях е Борис Гуджунов. "Аз съм загубил всякаква надежда! Въпреки че пеех в песента "Надежда", казва той. "Аз загивам, това е!", съобщи в свой репортаж bTV.

Днес тежко болният изпълнител, който изкара инфаркт, получава единствено пенсия за инвалидност от 220 лева, не и такава за прослужени години. Защото социалистическата Концертна дирекция не му е отчитала удръжките и осигуровките от хонорари.

В подобна ситуация като него са още много артисти от същото поколение.
"Смешно е, но ще го кажа - всеки ден изчислявам колко ми е останало от пенсията и си я поделям, колко лева има в тези дни, които остават до пенсия и то е някъде - два, три лева", казва певецът. През годините Борис Гуджунов многократно пише писма до депутатите с молба да му отпуснат полагаемата му пенсия, но отговор не е получен.

"Погледнато отстрани, това е пародия. Това, което се разиграва в нашата държава - то не е човешко, бе. Не можеш да забравиш народа си!", възмущава се Гуджунов.

Сметка:

"Централна Кооперативна банка" АД:

IBAN: BG81 CECB 9790 10E3 4797 00

BIC: CECBBGSF

Титуляр: Кристиян Борисов Гуджунов

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички