Португалците Black Bombaim свирят в София на 21 януари


Португалците Black Bombaim свирят в София на 21 януари

3737

След една изключителна 2014 година, белязана от цели 11 концерта на групи като Sigirya, Windhand, Ufomammut и Crippled Black Phoenix, Rawk‘n‘Roll ще започнe 2015 с гостуването на португалците Black Bombaim.

Както знаете, уебзинът е първият и засега единствен у нас, насочен основно към стоунър, слъдж и инструментална психеделия. Затова и поканата на тази група е чист кеф за всеки, падащ си по брутална ритъм секция, ейсид китари и сайкъделик джемове. Концертът ще бъде в малката зала на Mixtape 5 на 21 януари.

Black Bombaim е трио, създадено през 2010 и още с излезлия през същата година дебют "Saturdays And Space Travels" бързо си проправя път до челните места в инструменталната импровизационна психеделия. Албумът съдържа две парчета с продължителност малко под 40 минути и веднага е припознат от критка и фенове като творба на група, криеща огромен потенциал. Веднага след това бандата се отдава на интензивно концертиране из Европа, включващо на много места лайв колаборации с други артисти, като на една от тях формацията излиза под името Black Gnod заедно с британските сайк-изчадия GNOD. 2012 е белязана от излизането на "Titans" и участия на редица европейски фестивали, сред които и култовият Roadburn Festival. В България Black Bombaim пристигат след излизането на актуалния "Far Out" - съвместно издание на досегашния им лейбъл Lovers & Lollypops и английския Cardinal Fuzz, дом на банди като The Cosmic Dead, Mugstar, Hookworms и Cult Оf Dom Keller, както и след издаването на съвместен фрий-форм сайк/джаз албум с техните сънародници La La La Ressonance.  

Информация относно цени на билети, както и името на съпорт от българска страна ще има съвсем скоро, като от Rawk‘n‘Roll за пореден път обещават, че ще се постараят сумата, която човек трябва да плати, за да втечни мозъка си и да получи сайк-причастие, ще бъде наистина символична.

Официален уебсайт:
http://blackbombaim.com/

Facebook страница:
https://www.facebook.com/blackbombaim

Bandcamp страница:
http://store.blackbombaim.com/music

Black Bombaim & La La La Resonance:
https://www.youtube.com/watch?v=bJbIGR9uE0Q

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички