Букет за Лили Иванова от Жана Бергендорф


Букет за Лили Иванова от Жана Бергендорф

5253

След повече от два часа и половина музика на живо с песните от най-новия си албум "Поетът", Лили Иванова бе изненадана с огромен букет цветя от изключително развълнуваната Жана Бергендорф, за която срещата се оказа сбъдната мечта.

Както MySound.bg огласи, събитието се състоя в Sofia Live Club на 25 декември.

"Срещата ми с Лили Иванова беше най-хубавият ми коледен подарък! За мен беше чест и привилегия да се докосна до недостижимия  ѝ талант. Признателна съм  ѝ за топлите думи и за това, че отдели от времето си след концерта, за да поговорим. Тя е изключителна и като артист, и като личност!", сподели Жана.

Снимка от гримьорната на Лили Иванова бе качена и в нейната официална Фейсбук страница със специално пожелание към Жана за успех.  

Междувременно от "Вирджиния Рекърдс" и от екипа на Лили Иванова потвърдиха, че сключват ексклузивен договор за разпространение на албума "Поетът". След като постави своеобразен рекорд по най-много продадени дискове за по-малко от месец, компактдискът влиза във всички магазини от дистрибуторската мрежа на "Вирджиния Рекърдс".

Албумът "Поетът" съдържа 14 песни, създадени от 1967 до 2014 година с композиции на Александър Йосифов ("Реквием", "Часове", "Ела", "Молба", "Гълъбът", "Пътеките"), Александър Кипров ("И пак тръгни", "Покруса"), Найден Андреев ("Щурче"), Тодор Филков ("Искам те"), Сашо Събев ("Влюбеният джаз"), Росалин Наков ("Сърцето е чупливо"), Михаил Йосифов ("Просто съдба") и Ангел Дюлгеров, който е автор на песента "Поетът", дала и името на албума. Всички композиции, с изключение на 2-те бонуса от репертоара на "Балкантон" - "Пътеките" и "Гълъбът" са в оригинал, останалите са с нови аранжименти – 10, направени от Ангел Дюлгеров и 2 от Мишо Йосифов.

Почитателите и меломаните сравняват албума с музикална стихосбирка, заради изключителните текстове на поетите Дамян Дамянов, Павел Матев, Любомир Левчев, Йордан Милев, както и Маня Иванова, Иван Тенев, Явор Кирин и дебютиращият като текстописец за Лили Иванова - Росен Кокушаров.

Албумът "Поетът" бе представен на концерта на Лили Иванова в зала 1 на НДК в началото на ноември. Проектът е много показателен и значим в още един аспект – обединяването на композитори и текстописци от няколко поколения като доказателство за приемствеността в името на качествената музика.

От 6 януари албумът може да бъде намерен във всички книжарници "Сиела", "Хеликон", "Ориндж", "Грийнуич", "Бард", бензиностанциите "Лукойл", "Петрол" и "Шел", верига магазини "Техномаркет", "Технополис", "Кауфланд", "Хит" и "Пикадили Варна", както и в магазин "Дюкян Меломан" и, разбира се, онлайн в iTunes, както и в магазините shop.lili.bg и musicmall.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички