x на Ed Sheeran отбеляза рекордни продажби във Великобритания


x на Ed Sheeran отбеляза рекордни продажби във Великобритания

3801

Мултиплатиненият запис x, който британската звезда Ed Sheeran издаде през юни, постави нов рекорд във Великобритания.

Албумът бе разпродаден в 214 хиляди копия и стана диск с най-много едноседмични продажби за 2014 на Острова по данни на Official Charts! Това не е изненада, предвид факта, че проектът е абсолютен шампион на британския пазар миналата година. Както MySound.bg вече огласи, още с излизането си x оглави класациите в 65 страни, включително тези на САЩ и Великобритания. Именно в родината на Ed той изкара общо 10 седмици на върха  - постижение, с което последно може да се похвали 21 на Adele. x продаде и милионното си копие в края на миналия месец, а наскоро бе обявен и за най-слушан албум в Spotify по целия свят, както и за най-продаван запис в iTunes на Албиона за 2014.  

Изпълнителният директор на Official Charts Martin Talbot заяви: "Каква невероятна година за Ed Sheeran! Той издаде най-продавания и най-дълго задържалия се на челна позиция албум за 2014 до сега, с два N 1 сингъла и милион продажби само няколко месеци след излизането си. 2014 определено е годината на артиста от Съфолк. Sheeran бе номиниран за 3 награди Grammy, обяви и разпродаде 3 самостоятелни концерта на стадион Wembley, получи редица музикални отличия и признанието най-слушан артист в Spotify за целия свят.

Червенокосият изпълнител застана на върха в iTunes малко пореди това, нареждайки се сред най-продаваните артисти в платформата през 2014 във Великобритания и на първото място. Вторият студиен албум на младия талант x бе най-купуваната творба през годината в британския iTunes с продажби от над 1 005 милион копия във всички налични формати (CD, винил и дигиталeн).

Sheeran заяви, че е изключително развълнуван от признанието. Неговото последно парче "Thinking Out Loud", станало N 1 в английската класация за сингли, е и сред най-продаваните песни в iTunes за 2014. Третият официален сингъл от x, прекарал 8 поредни седмици на върха на британската класация за албуми, ставайки не само най-бързо продаващия се запис на Острова, но и най-дълго задържалия се на първа позиция след 21 на Adele, оглави чарта за 11 седмици поред през 2011.

На четвърто място по продажби в iTunes е записът "Ghost Stories" на Coldplay. Албумът стана N 1 в САЩ и Великобритания, както и в още 27 страни. Пета позиция в британския iTunes пък принадлежи на друг впечатляващ млад изпълнител - Paolo Nutini, и неговия последен проект "Caustic Love".

Записът бе сертифициран със злато във Великобритания, където днес вече е платинен, седмица след излизането си.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички