Духът на Елвис Пресли оживява в София


Духът на Елвис Пресли оживява в София

3755

Пионерите на винтидж събитията в България The Smugglers Collective и порталът за рок-ен-рол култура Rockabilly.bg обединяват отново сили по случай юбилейния 80-ти рожден ден на Елвис Пресли.

Вечерта на 8 януари ще бъде посветена Краля на рокендрола, на необятното му творчество и влияние върху музикалния свят през 50-те и 60-те години до наши дни. Юбилейното събитие ще се проведе в столичния клуб Rock It.

По време на Elvis Presley 80th Birthday Celebration, диджеите от The Smugglers Collective и Rockabilly.bg ще зарадват феновете на Краля и на рокендрола с музикална селекция, съставена от най-добрите рок-ен-рол, ритъм-ен-блус, дуу уоп и рокабили хитове, както и редки записи от 50-те години до днес.

Феновете на Елвис ще разкършат крака както на хитовете му от ранните години в Sun Records като "That's All Right Mama", "Good Rockin' Tonight", "Blue Moon Оf Kentucky", "Milkcow Blues Boogie", така и на легендарни записи, достигнали мултиплатинен статус ("Heartbreak Hotel", "Don't Be Cruel", "Jailhouse Rock" и "Hound Dog"). Това е само малка част от необятното творчество на Елвис Пресли, който през целия си живот е записал 711 парчета, изнесъл е над 1 100 концерта и продължава да бъде най-продавания изпълнител в света 37 години след смъртта си.

В клуб Rock It по време на цялата вечер ще се прожектират и филми, в които Елвис влиза в ролята си на актьор, архивни записи от негови концерти и телевизионни изпълнения. Както подобава на един истински рожден ден, няма да липсват подаръци и изненади за гостите.

Празненствата по случай рождения ден на Елвис Пресли ще започнат на 8 януари от 20.00 ч. Билети за събитието ще се продават единствено на входа на клуба в самата вечер на цена от 6 лв.

Rock It е на улица "Г. Бенковски" 14

The Smugglers Collective:
www.smugglers.bg
www.facebook.com/smugglers.bg

Rockabilly.bg:
www.rockabilly.bg
https://www.facebook.com/rockabilly.bg

Elvis Presley:
Blue Suede Shoes: http://www.youtube.com/watch?v=T1Ond-OwgU8
Jailhouse Rock: http://www.youtube.com/watch?v=gj0Rz-uP4Mk
Lawdy Miss Clawdy: http://www.youtube.com/watch?v=ITv_B0t3hVM
Returd To Sender: http://www.youtube.com/watch?v=PU5xxh5UX4U

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички