Прог метъл с Wuthering Heights и Сергей Шишов по БНР довечера


Прог метъл с Wuthering Heights и Сергей Шишов по БНР довечера

3859

"Far From The Madding Crowd" (2014) на Wuthering Heights е поредният интригуващ избор на Сергей Шишов, традиционен водещ на предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 ч. всяка събота.

Актуалният диск на датската прогресив метъл банда ще бъде представен днес, 10 януари.   
 Когато през 1874 английският писател Thomas Hardy публикува анонимно четвъртия си роман в ежемесечното издание Cornhill Magazine, едва ли е предполагал, че точно с него ще постигне своя първи голям успех. Още по-малко пък, че след 130 години датски музиканти ще се вдъхновят от заглавието "Far From The Madding Crowd", или "Далече от безумната тълпа", (заимствано от поемата Elegy Written In A Country Churchyard (1751) на Thomas Gray), за да представят своите виждания за света.

Ето какво споделя Erik Ravn от датската прогресив метъл група Wuthering Heights (Брулени хълмове):  "Първото нещо, което ми направи впечатление в тази книга, бе заглавието, тя наистина е много яка, но именно заглавието най-точно отговаряше както на чувствата ми по това време, така и на идеята на албума, който подготвяхме тогава. Текстовете на песните са създадени като импресии от мои преживелици, така че определено носят заряд от действителни събития с мен, но това не е хроника на моите спомени. Това  е така, защото си мисля, че най-малкото едва ли би било нещо кой знае колко вълнуващо за другите, и затова предпочитам да представям историите си като фантастика или митове и легенди".

"Стремя се да се отстраня от битовите пластове и да вдъхна повече поезия на текстовете за песните, защото това не са само сюжетни линии, а ми се иска да представя поетични образи, които да звучат по своему красиво. Никога няма да си позволя да пусна нещо, което не ме е развълнувало или ми е безразлично, това просто би означавало да мамя слушателите ни", пояснява музикантът.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички