Само любовниците оцеляват


Само любовниците оцеляват

5417

В деня след 14 февруари... само любовниците остават живи!

Гответе се за един истински досег до магичното, отвъдното и надреалното с акустичния концерт на автора на музиката към филма на Джим Джармуш Only Lovers Left Alive - Jоzef van Wissem, който беше удостоен с наградата именно в категорията "Филмова музика" на миналогодишния кинофестивал в Кан, приканиха от "Аларма Пънк Джаз".Тъмнокожата вокалистка Yasmine Hamdan е сред специалните гости в диска.

Тазгодишното издание на меломанския фестивал започва именно с гостуването на Jоzef van Wissem в Първо студио на БНР от 20.00 ч. на 15 февруари, неделя.
 
Йозеф ван Висем (Маастрихт/Ню Йорк) е композитор-минималист и автор на "нова музика за старинни инструменти", чиито музикални търсения и превъплъщения не познават жанрови граници - неговата лютня стои напълно естествено и в пост-рок, и в пост-пънк, и в ренесансов, и в бароков, и в ембиънт-нойз, и във фрийк-експериментъл контекст.

Списъкът от музиканти, с които е работил, включва легендарни имена като Тетуци Акияма, Гари Лукас, Кейджи Хайно, Грег Ковалски, United Bible Studies, а с Джармуш (на китарата) има три записани албума още от времената преди филма - "Concerning Тhe Entrance Into Eternity", "The Mystery Of Heaven" и "Apokatastasis".

След Only Lovers Left Alive сценичните му и студийни колаборации с Тилда Суиндън, Джармуш и Ясмин Хамдан (Yasmine Hamdan) съвсем естествено продължават...

В София ще представи и музиката от новия си албум "It Is Time For You To Return" (издаден на 2 декември 2014 от Crammed Discs), където се изявява и като вокалист и автор на текстове и все повече се доближава и до акустичния инди-рок.

С този (пост)вампирски празник на духа радиофестивалът "Аларма Пънк Джаз" на програма "Христо Ботев" открива своето 13-о издание, в което през следващите месеци ще вземат участие още сръбският ню-джаз квартет Eyot, британците Eyebrow (другата група на тромпетиста на Get The Blessing Пит Джъдж), френският рок-ен-рол герой King Automatic, който издава нов албум за Voodoo Rhythm Records през пролетта, и италианското мат-рок/фрий-джаз трио La Confraternita Del Purgatorio.


Билети в "Дюкян Меломан" и в системите на Eventim и Ticketplus:

15 лв. – до края на януари
20 лв. – от 1 февруари
25 лв. – на входа на залата преди концерта

http://www.eventim.bg/bg/bileti/jozef-van-wissem-sofi-blgarsko-nacionalno-radio-prvo-studio-384547/event.html

http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=323

Повече информация - на:

http://www.jozefvanwissem.com
http://binar.bg/player/punk-jazz

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=C2XFfPfQEa4

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички