[dunkelbunt], Беглишки нинджи и Meszecsinka в афиша на Беглика


[dunkelbunt], Беглишки нинджи и Meszecsinka в афиша на Беглика

4384

[dunkelbunt], Беглишки нинджи и Meszecsinka ще се изявят на фестивала Беглика 2015.

Както MySound.bg вече извести, събитието ще се състои на брега на язовир "Голям Беглик", като за първи път тази година ще протече под ярката светлина на пълна луна от 27 до 30 август.

Фестивалът ще свърже публиката си в единствено по рода си изживяване, изтъкано от усещания и разум: музика, изобразителни изкуства, спорт, философия, иновации и търсещ реални обществено значими решения диалог. Мястото остава областта Батлъбоаз, Западни Родопи, която традиционно приема в обятията си фестивала за творчество и хармонично общуване с природата.

И през 2015 Беглика няма да изневери на любимите си музикални посоки, като вече са ясни и първите изпълнители. Това са  австрийският диджей от немски произход [dunkelbunt] и унгарското дуо с родна жилка Meszecsinka.

Улф Линдерман, или [dunkelbunt], се появява на виенската клубна сцена още през 2002, където смесва електронна музика с балкански, цигански и суинг ритми. Заедно със съвременниците си от Waldeck, Parov Stelar и Shantel, [dunkelbunt] се превръща в един от посланиците на новите стилове електро суинг и болкън бийтс. Градски бийтове, груув бас, електро и акустични инструментали и ритми от целия свят са тайната рецепта, с която [dunkelbunt] омайва феновете си по цял свят.
 
Унгарската група с българска жилка Meszecsinka, избрала българското умалително от "луна" за свое име, обединява множество езикови култури, като изпълнява пиеси на унгарски, руски, български, фински, английски, арабски и испански език. С музиката на Meszecsinka (на снимката) българският и унгарският фолклор заживяват заедно с фламенкото и се отдават на фънки, ориенталски експеримент. Членовете на групата идват от световнопризнати формации Korai Öröm, Fokatelep и Kampec Dolores.

Присъстващите ще не насладят на вълнуващия нов проект на фантазьорите от ММУУЗЗАА (Музикална магия, Универсална утопия, Забравени знания, Антични аспекти) - I Play Nimja - реална приключенска игра от първо лице. Създадена като движение от мултидисциплинарни съвременни артисти, вървящи споделяйки личния си път със заобикалящия ги свят, ММУУЗЗАА сама по себе си е културен феномен. От формирането си през 2011 досега, организацията е участвала в едни от най-големите фестивали в България - HMSUr, Беглика Фест, Wake!Up България, Въздухария и много други събития в чужбина. I Play Ninja - новият проект на ММУУЗЗАА, с настояща премиера на Беглика 2015, е фантастично приключение, смесващо реалния и технологичен свят като мост помежду им е фентъзи сюжет с мобилен телефон.

От Йога Мандала пък ще се погрижат за доброто състояние на тялото и духа. Екипът ще представи най-интересните практики и терапии от богатото си портфолио, като чрез масажи, йога класове и групови занимания ще предава на публиката ключа към максималната наслада от живота.

Ранните билети за фестивала вече са достъпни в мрежата на TicketLogic, като до 1 април може да закупите индивидуален 3-дневен пропуск (28, 29, 30 август) на цена 50 лв., както и индивидуален 4-дневен билет (27, 28, 29, 30 август) на цена от 60 лв.:
http://www.ticketlogic.bg/bg/2015-08/27/beglik

Тази година Беглика дава и алтернатива на традиционната банкова система, като заедно с Crypto.bg предлага възможност за закупуване на билети и с глобалната криптовалута - Bitcoin! За закупените с Bitcoin пропуски има и специална отстъпка от 5 лв. за всеки билет. Вземи своя от https://beglika.crypto.bg/

Beglika Facebook:

www.facebook.com/beglikafreefes

Видеo [dunkelbunt]:

https://www.youtube.com/watch?v=P9spezXhJuU

Видео Meszecsinka:

https://www.youtube.com/watch?v=dh2NYgHqAwc

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички