Победителите от Гуча с концерт в Mixtape 5


Победителите от Гуча с концерт в Mixtape 5

4547

Духовият оркестър на Kristijan Azirovic ще свири в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5 на 30 януари.

Сръбските виртуози излизат пред българската публика в компанията на легендарните Karandila Gypsy Brass Orchestra.

Събитието е част от поредицата Guca Madness, която завладя столицата още в началото на миналата година. Вдъхновени от традиционния фестивал в китното сръбско градче, Гуча-вечерите пренасят в сърцето на София позитивната енергия на балканската духова музика.

Kristijan Azirovic Оrchestra е петкратният сръбски шампион, носител на престижната титла Pruva Truba Guce от най-големия международен брас фестивал. Запазена марка на музикантите е изумителният начин, по който умеят да пресъздават съвременни парчета от поп и денс музиката. Връщаме се година назад към първата вечер Guca Madness, белязана от енергичните брас кавъри на едни от най-разпознаваемите парчета на Michael Jackson, които вдигнаха градуса на настроението до абсолютния максимум.

https://www.facebook.com/pages/Kristijan-Azirovic-Orchestra/664648400243370

Този път атмосферата ще бъде още по-балканска, защото специални гости ще бъдат и музикантите от Karandila Gypsy Brass Orchestra. Още през 1994 в сливенския квартал "Надежда", талантливи познавачи на (шеговито казано) "сватбарските" ритми сформират един от най-емблематичните български брас-оркестри. Днес, в стила на Карандила биват майсторски вплетени елементи от балканската музика заедно с джаз мотиви и осезаеми влияния от съвременната световна сцена. Оркестърът носи името на старопланинската местност Карандила. Диригент е Ангел Тичалиев, син на Михаил Тичалиев (Мамулито), известен сливенски тромпетист, който през 50-те години на на 20 век също ръководи духова формация. Идеята на Карандила е да преосмисли ромската музикална традиция в съвременен контекст. Броят на музикантите е 11, а инструментите, на които свирят, са както традиционните кларинет, тромпет, туба, саксофон, барабани, така и по-необичайните за духов оркестър бас китара, акордеон, а също и женски вокал.

Възходът на Карандила започва още от 1999, с работата по проекта "Циганско лято" и триумфа на фестивала Jazz Across Тhe Border в Берлин.
https://www.facebook.com/KarandilaGypsyBrassOrchestra

Събитието се осъществява със специалната подкрепа на Koncerti.bg.
Билети - в мрежата на Eventim, както и в офлайн касите на тикеткомпанията. Цената е 10 лв.
                                                                          
Начало: 21.00 ч.

18+

Facebook страница на събитието: https://www.facebook.com/events/836432506421673/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички