Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Международната Red Bull Music Academy отваря и в България


Международната Red Bull Music Academy отваря и в България

3978

Музикалната академия на Red Bull (RBMA) отново гостува в България - този път със специалното участие на авангардния соулфул пианист, композитор, диджей, бийтмейкър и продуцент Mark de Clive-Lowe (MdCL).

Събитието ще се състои на 5 февруари в клуб "Терминал 1" в две части:

18.00 ч. - Session & Workshop (с покани и записване) с Марк де Клайв-Лов, сочен за наследник на вездесъщия Куинси Джоунс (Quincy Jones), смесвайки науката за правене на бийтове с приливите и отливите на джаза.

Ако смятате, че това събитие е за вас, моля, попълнете информацията на следния линк http://bit.ly/1BaGVx7 до 2 февруари и ще ви изпратим мейл с потвърждение, анонсираха организаторите.

22.00 ч. - диджейски сет на живо и парти с Марк де Клайв-Лов @MdCL и Рут Колева. Импровизации на ударни инструменти: Васил Вутев.

Вход свободен до запълване на клуба.

Музикалната академия на Red Bull e серия от музикални уъркшопи и фестивали, обикаляща целия свят: платформа за различните и прогресивни артисти в съвременната музикална среда. Две групи от 30 избрани продуценти, певци, диджеи, инструменталисти и всички музикални новатори от цял свят се събират за период от две седмици всяка година на различно място. Какво се случва там - звукозаписни сесии, лекции на музикални светила, колаборации и участия в най-добрите градски клубове и музикални зали. Академията стартира през 1998 и оттогава обикаля целия свят. През 2014 RBMA се проведе в Токио, а през 2015 – от 25 октомври до 27 ноември домакин ще е Париж.

ВАЖНО: Музикантите имат възможност да подадат своите кандидатури онлайн до 4 март на http://apply.redbullmusicacademy.com. По време на сесията и уъркшопа ще получат Application CD, който ще им помогне за попълването на информацията.

За Mark de Clive-Lowe:
http://www.MdCL.tv/
Facebook fan page: Mark de Clive-Lowe:
https://soundcloud.com/mashibeats

Формиран от двойнствеността на японско-новозеландския си произход, запален да свири пиано още от 4-годишна възраст, вроденият талант на този мултинационален феномен взривява музикалните сцени от Нова Зеландия до САЩ, Великобритания, Европа, Азия, Карибите и Африка. Марк де Клайв-Лов е един от най-иновативните продуценти и изпълнители на живо, артист,  композитор, пианист, изпълнител, ремиксатор на живо и музикален преподавател в световен мащаб. Изключителните умения на Марк са подчертани от рядка звукова чувствителност – той е професионален музикант, "посял" своите семена в джаза. Музиката му днес вече не познава граници и жанрови ограничения. При уникалните си изпълнения на живо използва дръм машини, кийборди и ефекти. Крайният резултат са създадени на момента импровизирани ремикси.

Това негово умение допринася за над 300 издадени записа, работейки с широк кръг артисти от ранга на Jill Scott, Jody Watley, Leon Ware (Marvin Gaye /Michael Jackson /Maxwell), Masters At Work, Sandra St. Victor (The Family Stand /Chaka Khan), DJ Spinna и много други.

Базиран в Лос Анджелис към днешна дата, след цяло десетилетие на лондонската ъндърграунд клубна култура, Марк де Клайв-Лов издаде номинирания в 4 категории "Грами" нов албум "Church" в каталога на собствения му звукозаписен лейбъл Mashibeats /Ropeadope - въз основа на наложените и всепризнати клубни вечери със същото име. Това е и последната музикална стъпка в еволюцията на MdCL, която затвърждава неговата репутация на клубен музикант, използващ прогресив соул и ърбън алтърнатив джаз, ремиксирани на живо с електроника и органика.

"Cъвременно напомняне, че някои от най-великите продуценти - в унисон с одобрението на Quincy и Stepney, са едновременно знакови музиканти, както и изследователи на звука". (Cписание Echoes)

За Рут Колева:
www.ruthkoleva.com
https://soundcloud.com/ruthkoleva

За допълнителни въпроси: rbmabulgaria@gmail.com

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1534489060167341/?fref=ts

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички