Парти поредицата NightLive представя Moonlight Breakfast и Griz


Парти поредицата NightLive представя Moonlight Breakfast и Griz

3660

В нощния живот на София започва нещо ново и вълнуващо.

NightLive ще e поредица от концептуални вечери, която ще предложи на жадните за нови музикални преживявания събития с над 6-часова музикална селекция от поне две лайв изпълнения на чуждестранни групи, заедно с лайв проекти на различни български артисти и диджеи, поясняват организаторите ЕventEase.

Първото издание на NightLive ще се проведе в столичното студио "Орфей" на 20 февруари като част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat със специални гости нежните Moonlight Breakfast и американската сензация Griz.

Moonlight Breakfast e от онези банди, които носят аромат на лятно безгрижие и лекота. Чуваш ги веднъж, затваряш очи и без да се усетиш ги пускаш отново и вече си на някой морски плаж, напълно погълнат от магията на музиката им. Тя e свеж микс от соул, електро, бийт, ню джаз и суинг, които заедно правят музикален коктейл на име "ретро-електро". Една глътка е напълно достатъчна, но едва ли ще спреш само дотам, защото стилът им е толкова "вкусен", че ще те отведе на необятна танцова разходка през звученето на 40-те и 80-те, та чак до днес. Ако си фен на Parov Stelar и Belleruche, e време да откриеш и чуеш на живо не по-малко сензационните Moonlight Breakfast, проръчват организаторите.

Наскоро издаденият дебютен албум на проекта - "Shout", съдържа 13 разнообразни парчета, подходящи за различни състояниа на духа. Игривите "Shout", "Hello" и "Play" те вдигат  мигновено на крак, след което "Silent Disco" и "Hard Тimes" елегантно забавят темпото и докато се усетиш, си изпаднал в истинска нирвана с енигматичната "No More".

Вторият специален гост на NightLive е Griz (на снимката). Американското мече - порода гризли,  пристига от Детройт, за да представи завладяващ електро-соул  и глич звук на живо в компанията на своя най-верен приятел – магическия саксофон. Griz е едва на 24 години и може би се чудиш "Кой пък е този?", но ако отделиш само 5 минути да провериш в YouTube, SoundCloud или Spotify, ще си намериш саундтрак за поне една работна седмица.

Харесваш Glitch Mob, Dub FX и Gramatik и си готов за нов разтърстващ артист със собствен стил, чиято музика по интересен начин обединява гореизброените имена. Младежът не се изживява като хипстър, но пък е предоставил двата си последни албума "Mad Liberation" и "Rebel Era" за безплатно сваляне. Griz е участвал в престижните фестивали Electric Forest, Lollapalooza, Outside Lands, Lighting in a Bottle и Diplos Mad Decent Block Parties. Заедно с Gramatik имат общ  лайв проект Grizmatik,  а последният му сингъл "A Fine Way Тo Die" щe е музикална бомба за лято 2015, зарича се музикалната критика.

Билети "Ранно Пиле" на цена от 15/20 лв. могат да бъдат закупени само от магазин "Яко" (улица "Граф Игнатиев" 43 или с резервация на 0886 333367), а стандартни и онлайн пропуски може да намерите в мрежата на Eventim.bg (магазини "Гермонос", "Пикадили", ОМВ, НДК, "Офис 1" и други) на цена от 20/25 лв.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/eventeaseparty?ref=hl

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички