Sing the sorrow, enjoy the end


Sing the sorrow, enjoy the end

3374

"Sing the sorrow, enjoy the end" (възпей скръбта, възрадвай се на края) е мотото на италианската готик дуум метъл група Foreshadowing.

То е предложено от Grace Khold (Dope Stars Inc.) и добре отразява общия характер на звучене на тяхната музика. В този контекст е и вторият им студиен албум "Oionos", или "Поличба",  повлиян от такива заглавия като "The Great Annihilator" на Swans и "Enemy Оf Тhe Sun" на Neurosis.   

Основните теми на песните са посветени на смъртта, самотата, скръбта, омразата, загубата на вяра и на любимите същества на фона на пустиня, в която се е превърнала Земята.  

Ето какво разкрива за идеите в "Oionos" пианистът Francesco Sosto:
"Това е концептуален албум, в който, подобно на дебютния ни албум "Days Оf Nothing", централната тема е възможният апокалипсис. Но, ако в първия става дума за апокалипсис в библейския смисъл, то в "Поличба" го представяме като дело на човека, разрушил света около и в себе си. Сценарият ни показва света след апокалипсиса и главни персонажи са оцелелите, но това не са хора, а обекти, чиито тела са неподвижни, студени и голи. Те често си спомнят миналото и не виждат бъдеще.

Ние виждаме как светът ни стремглаво се приближава към точката на насищане, след която настава експлозия. Ние си представяме апокалипсиса като изтриване на всички записи, на всичко направено и започване от нула. Но дори и това да се случи, то няма да промени нищо. Ние винаги ще правим все същите грешки и ще воюваме един с друг. Тъжно е, но това е положението. Можем просто да обозначим апокалипсиса като взрив на атомни бомби, или други оръжия, като си спомняме историята от времето на Студената война преди и и сега,  бомбите върху Хирошима и Нагазаки за да придадем визуална характеристика на образите в албума.   

Ние слушаме широк диапазон музикални стилове и жанрове: инди, ембиънт, нео фолк, грегориански песнопения и дори класическа музика  и във всеки един от тях възприемаме мрачния елемент и го включваме в нашата музика. Така постигаме намерението си това да е мрачна, агресивна и апокалиптична музикална картина. Черпим също така вдъхновение от филми и книги, но нашите стихове са базирани на факти  и събития от действителността, а някои имат автобиографичен характер, например "Ousiders"("Аутсайдери"), в която описваме пет години от нашия съвместен живот като Foreshadowing.

"Oionos” ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концертуални албуми "Картини от една изложба" на  програма "Хоризонт" по БНР в събота, 7 февруари, след новините от 21.00 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички