Red Bull Music Academy даде крила за полет на родните музиканти


Red Bull Music Academy даде крила за полет на родните музиканти

4632

"Най-важното е да имаш, да показваш и да отстояваш своя индивидуален стил като артист. А когато правиш т.нар. "колаборация", или сътрудничество с други музиканти и хора с идеи, научаваш в пъти повече и надграждаш музиката, която е в теб", каза авангардният пианист, композитор и диджей Марк де Клайв-Лов.

Неговата лекция се състоя в столичния клуб "Терминал 1" пред повече от 80 души, жадни за познания в съвременната музика. Всички  присъстващи бяха провокирани и вдъхновени от познанията на госта и показаните умения и техники. Спокойното му поведение и чувство за хумор очароваха аудиторията. Марк често е определян като великия Куинси Джоунс (Quincy Jones) на новото поколение, смесвайки науката за правене на бийтове с приливите и отливите на джаза. Джаз, a и много други жанрове създадоха звуците на музикалните му пътешествия и в София. Както MySound.bg вече писа, неговите изпълнения бяха част от изданието на Red Bull Music Academy по повод новата вълна за приемане на кандидатури за 2015. Крайният срок е 4 март.
 
Академията приветства талантливите и авангардни музиканти от цял свят в своите "зали" за две седмици на музикални експерименти, записи и участия на живо в едни от най-добрите клубове по света. От хиляди апликации, само 60 са одобрените, които стават част от престижната световна музикална академия.
DJ Стивън и Ясен Велчев - двама от тримата българи, участващи в академията (2001 и 2011), споделиха, че за всеки, поел по пътя на музиката, изявата там е неповторимо изживяване, което среща участниците с най-добрите от световната сцена и е сериозен тласък на кариерата. Академията е обетованата земя на музикантите, където се създават и международни колаборации и партньорства. Именно тук се зараждат и новите клубни стилове.

Както и в най-новия си албум, Марк де Клайв-Лов - "Church" (номиниран за  Grammy в 4 категории), проект, изпълнен с алтернативен електронен звук, джаз, соулфул пиано и вокали, така и на живо пред публиката, Марк показа няколко сета чрез импровизации с компоненти за ударни, клавирни и допълнителни ефекти и сменящи се соул, джаз и хип-хоп вокали.

Това бе демонстрирано и на живо по-късно вечерта пред публиката в "Терминал 1", където заедно с Рут Колева и барабаниста Васил Вутев - съвсем в стила на импровизациите, преведоха публиката през различни жанрове и емоции, смесвайки бийтовете с вълните на джаза. Изпълнителите направиха шоуто на живо уникално преживяване както за музикантите, така и за публиката.

Още - на:

http://apply.redbullmusicacademy.com/ - срок за кандидати до 4 март

www.redbullmusicacademy.com

www.facebook.com/RedBullMusicAcademy

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички