Лууп поезия: Иван Димитров на турне с пърформънс


Лууп поезия: Иван Димитров на турне с пърформънс

3562

Младият писател, драматург и поет Иван Димитров пое с поетичен пърформънс в пет града в страната.

Турнето започна в Пазарджик на 8 февруари, като ще мине през Габрово, Велико Търново и Варна и ще завърши на 12 февруари в Шумен. Този проект се реализира няколко години след като авторът участва в поетичното турне 4Х4 заедно с Ясен Василев, Мирослав Христов и Радослав Чичев.

Повод за обиколката е пърформънсът "Лууп поезия". В него авторът чете свои стихотворения и едновременно с това създава музикална среда с помощта на лууп стейшън и китара. Така той се опитва да избяга от определението "поет с китара" и да се идентифицира като "поет с лууп стейшън".  В хепънинга се набляга на импровизацията и на срещата на поезията с публиката. С тази акция Иван Димитров се опитва да покаже как съвременната поезия може да бъде представяна по  по-комуникативен и забавен начин, за да открие нови читатели.

Иван Димитров е писател, поет и драматург. Автор е на четири книги. Носител е на няколко приза за поезия, сред които "София Поетики" 2013, наградата "Добромир Тонев". Пиесите му "Очите на другите", "Извънземно" и "Времева болест" са отличавани на различни конкурси. За пръв път неговата пиеса "Очите на другите" е поставена в Ню Йорк. Последната му изява като драматург е постановката по негов текст "ИЗВЪН ЗЕМНО" с режисьор Васил Дуев.

Заповядайте на среща с неговата поезия:

Пазарджик (8 февруари) – "КнигАрт кафе"
Габрово (9 февруари) – Галерия "Орловска" 10
Велико Търново (10 февруари) – "Там"
Варна (11 февруари) – "Параграф 22"
Шумен (12 февруари) – Кафе-клуб "Делфина"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички