Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Eluveitie с ново шоу в София


Eluveitie с ново шоу в София

3692

Skalmold и Wild Rose ще подгреят за особено обичаната у нас група Eluveitie.

Както е известно, концертът ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 от 19.00 ч. на 15 февруари.  Шоуто е част от втората част от европейското турне по представянето на последния и най-титулован албум на бандата "Origin", а организатори у  нас са BGTSC.

Skalmold е млада банда, създадена през август 2009. Дебютът "Baldur" (2010) постигна моментална подкрепа и успех не само сред метъл феновете. През 2011 албумът е издаден и чрез Napalm Records, което допринесе за допълнителния му успех на световната метъл сцена. След продължилото повече от година турне по представянето на диска, съставът се завърна в студиото, за да запише втория си албум "Börn Loka" (Loki's Children). Издадената в края на 2012 творба бе подкрепена подобаващо и от турне през цялата 2013. Последва обединение с Iceland Symphony Orchestra и грандиозен завършек на годината с трите разпродадени шоута в най-голямата концертна зала ("Нарпа") на Исландия. Шоуто бе издадено на CD/DVD и за много кратко се превърна в бестселър.

Музиката на Skálmöld може да бъде описана като бетъл метъл, съдържаща части от Epic Viking Metal, Оldschool Death and Thrash Metal, преплетени с исландската история. Текстовете са написани по стриктните правила на древната исландска поезия и са повлияни от езическите корени на северната нация. Резултатът е мощна, вряща смес от хеви метъл и героични митове, изригващи от замразения остров.

Wild Rose e италианска симфоник/пауър метъл формация, създадена през 2009.  През 2010 година издава първото си EP, продуцирано от Cristiano Bertocchi (екс-Labyrinth, екс - Vision Divine). Изданието получил много добри отзиви. През 2012 чрез Scarlet/Bakerteam Records групата пускн дългосвирещия албум "Shadows Over Lothadruin" и отново получи повече от добри ревюта. Дискът пак е продуциран от Cristiano Bertocchi, но този път обложката е дело на Felipe Machado Franco (Rhapsody Оf Fire, Blind Guardian) През 2013/2014 последва турне в Европа с директния съпорт на Wintersun, Finntroll и Epica. През тази година Cristiano Bertocchi се присъедини като басист като с това допълни и състава на Wind Rose.

Билети за концерта в София по 35 лв. - в мрежите на Eventim, TicketPro и Ticketlogic bg. а и на касите в Germanos, "Пикадили", Orange, "Фотосинтезис", Easy Pay, Fast Pay ("Фаст Пей"), "Техномаркет", Technopolis, OMV, Office 1 Superstore, Usit Colours, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. При налични в деня на събитието и на място в клуба ще са по 45 лева.

BGTSC препоръчва навременното закупуване на пропуски и спазване на реда в клуба.

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб - упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

За повече информация и въпроси: events@bgtsc.eu

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички