Оркестърът на Класик FM радио свири мюзикли на Ленърд Бърнстейн


Оркестърът на Класик FM радио свири мюзикли на Ленърд Бърнстейн

3799

Bernstein's New York - така се нарича музикалната програма, която ще бъде представена от Оркестъра на Класик FM радио в столичната зала "България" от 19.30 ч. на 18 февруари.

В нея са събрани известни откъси от мюзикли на великия американски творец Ленърд Бърнстейн, посветени на неговия любим град – Ню Йорк. Както MySound.bg вече анонсира, събитието е част от цикъла "Музиката на Америка", организиран от музикалната агенция "Кантус Фирмус" и фондацията "Америка за България". За програмата гостуват изявените американски музиканти Роб Фишер (диригент, пианист, музикален режисьор и продуцент, носител на наградата "Тони"), както и певците Крий Керико (сопран) и Рос Ликайтс (тенор).

Роб Фишер е признат за водеща фигура в американския музикален театър. Създател и диригент на успешната серия от концерти Encores! в Ню Йорк Сити център, той е отличен през 1997 с наградата Lucille Lortel за специални постижения, а през 2000 получава престижното отличие "Тони". Фишер е познат на българската публика с блестящия си концерт от мюзикъли на Р. Роджърс, Ъ. Бърлин и Ст. Зондхайм, представен с Оркестъра на Класик FM радио, също в цикъла "Музиката на Америка" (2012).

Двамата солисти за концерта на 18 февруари – Крий Керико и Рос Ликайтс, се изявяват активно на американските музикални сцени, като тенорът Рос Ликайтс е определен от журналист на Wall Street Jourlal като "най-добрият Тони..." за ролята му в "Уестсайдска история". Именно с откъси от този мюзикъл ще го чуем и в зала "България". В програмата ще звучат още фрагменти от мюзикълите "Кандид", "В града", "Чудесен град" и др. Част от песните ще бъда представени с участието на Хора на Класик FM радио, ръководен от проф. Теодора Павлович.

Билетите за концерта са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България". Работно време на касата: понеделник – петък – 9.30-13.30 ч.; 15.00-19.00 ч. Продажба online на www.ticketsbg.com.

За Рос Ликайтс
 
Младият американски певец Рос Ликайтс участва в първото национално турне с класическия мюзикъл на Ленард Бърнстейн "Уестсайдска история". С ролята на Тони той се изявява в 39 града в САЩ, а също в Канада и Япония. В момента Рос участва в национално турне в САЩ с мюзикъла Кinky Вoots, отличен с награда "Тони". През март 2014 изпълнителят завърши ангажиментите си в успешна серия от спектакли на мюзикъла "Южен Пасифик" от Р. Роджърс в Riverside Theatre, Флорида. През 2013 изигра ролята на Тони от "Уестсайдска история" в спектакли на Ogunquit Playhouse и се изяви като Tом Марлоу в мюзикъла Good News! на сцената на Goodspeed Opera House. През миналия сезон той взе участие в серията концерти Christmas Spectacular в Radio City Music Hall, Ню Йорк. Професионалните му ангажименти включват още ролите на Йосиф от "Йосиф и неговата пъстра дреха" (West Virginia Public Theatre, Theatre Of The Stars), Малкълм в мюзикъла The Full Monty на сцената на West Virginia Public Theatre, Петър от "Исус Христос суперзвезда" в Music Theatre Louisville и други.

За Крий Керико

Сопраното Крий Керико (на снимката) е пееща актриса, която бързо печели признание като изпълнител на опера, мюзикъл, солови песни и кабаретна музика. Крий получава бакалавърска степен по музика от консерваторията Oberlin и завършва Manhattan School Оf Music със степен Master’s Оf Music. Дебютира в Ню Йорк както Мари Антоанет в творбата на Джон Корилиано "Призраците на Версай". След участието й в спектакъла "Величието и падението на град Махагони" от К. Вайл, в. New York Times възхвалява нейното "ранимо спокойствие" като антигероинята Джени Смит, докато списанието Opera News се възхищава на "блестящия" й звук. През пролетта на 2013  тя представя нюйоркска премиера на моноспектакъла At The Statue Оf Venus от Джейк Хеги с компанията Opera Avanti. Крий е изпълнявала също ролите на Фраскита от едноименната оперета на Лехар, Вителия от "Милосърдието на Тит" от Моцарт, Деспина от "Така правят всички" от Моцарт, Лизет от "Лястовичката" от Пучини и др. През есента на 2013 участва във Verdi Square Festival, където пее Джилда в откъси от операта "Риголето". Изявявала се и в спектакъла Rodgers Аnd Hammerstein’s Carousel на Нюйоркската филхармония, където си партнира с Натан Гън, Кели О'Хара и Стефани Блайт.

Ролите й в музикалния театър включват спектаклите "Кабаре", "Рагтайм", "Исус Христос суперзвезда" и други.  

www.cantusfirmusbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички