Кой спечели ДВОЕН пропуск за Jоzef van Wissem в София и Пловдив


Кой спечели ДВОЕН пропуск за Jоzef van Wissem в София и Пловдив

4243

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши!

То бе по предложение на нашите приятели "Аларма Пънк Джаз" и Common Future, организиращи двата концерта на Йозеф ван Висем (Jоzef van Wissem) в България. Както е известно, композитор-минималистът и автор на нова музика за старинни инструменти ще свири в Първо студио на БНР от 20.00 ч. на 15 февруари и в "Петното на Роршах" в Пловдив от 21.00 ч. на 16 февруари.

Двама от вас получиха уникалката възможност да се сдобият с билет за ДВАМА за една от изявите на авангардния музикант у нас. Имената на късметлиите бяха  изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Коя световноизвестна певица, с която са работили и Джармуш, и Ван Висем, участва в новия албум на холандеца?

Вярното е: Yasmine Hamdan (Ясмин Хамдан)

Честито на Елена Попиванова, която печели двоен пропуск за концерта в София, и Кирил Бележков, който ще съпреживее харизмата на госта в Пловдив.

Търсенията на Йозеф ван Висем (Маастрихт/Ню Йорк), чието гостуване дава старт на тазгодишното издание на меломанския фествивал "Аларма Пънк Джаз", не познават жанрови граници - неговата лютня стои напълно естествено и в пост-рок, и в пост-рок, и в ренесансов, и в бароков, и в ембиънт-нойз, и във фрийк-експериментъл контекст.

Базираният в САЩ холандец ще представи на живо за родната аудитория новия си албум "It’s Time For You To Return" (издаден на 2 декември 2014 от Crammed Discs), а и музиката към лентата на Джим Джармуш Only Lovers Left Alive, удостоен с наградата в категорията "Филмова музика" на миналогодишния кинофестивал в Кан. Освен като виртуозен инструменталист, в диска Ван Висем се изявява още като вокалист и автор на текстове, доближавайки се все повече акустичния инди-рок. С този (пост)вампирски празник на духа радиофестивалът "Аларма Пънк Джаз" на програма "Христо Ботев" открива своето 13-о издание, в което през следващите месеци ще вземат участие още сръбският ню-джаз квартет Eyot, британците Eyebrow (другата група на тромпетиста на Get The Blessing Пит Джъдж), френският рок-ен-рол герой King Automatic, който издава нов проект за Voodoo Rhythm Records през пролетта, и италианското мат-рок/фрий-джаз трио La Confraternita Del Purgatorio.

Софийският концерт на Йозеф ван Висем ще бъде открит от средновековното трио Ambient Folklore. Музикантите ще излязат на сцената точно в 20. 10 ч. за кратък акустичен сет. Ван Висем започва в 20.50 ч.
https://www.facebook.com/events/625509507560652

2) А в неделя, 15 февруари, в "Арт Нюз Кафе" от 17.00 до 21. 00 ч. ще има подгряващо парти за концерта в "Петното на Роршах" на 16 февруари, като един от присъстващите на събитието с музика от филми на Джармуш също ще може да спечели двоен билет за пловдивския концерт на Ван Висем.
https://www.facebook.com/events/898642250186998

Междувременно, все още може да тестваш късмета си за:

- 3-дневен пропуск за BraZZobrazzie 2015

повече НА!

- безплатен билет за Asian Dub Foundation Sound System

виж как ТУК!

Успех на всички!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички