Шива и Шакти в шест хореографии


Шива и Шакти в шест хореографии

3747

Индологическа фондация "Изток–Запад" и Посолството на Република Индия представят творбата "Шакти и Шива".

Класическият индийски танцов спектакъл ще бъде игран в Драматичен театър НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в София на 16 февруари (понеделник), от 19.00 ч., и в Държавния куклен театър в Пловдив от 19.00 ч. на 20 февруари (петък).

Изпълнители: Мина Паталенска, Марина Кошутова, Катя Тошева, Таня Цекова, Йоана Мирчева и Виктор Ибришимов от школа "Натараджа"

Музиканти: Марина Равиндер – вокал, Снеха Шаджи - вокал, Стефан Христов – табла, Росен Генков – натувангам.

Ефекти: Лили Иванова.

Режисура и сценография: Василена Михайлова и Мина Паталенска.

Шест класически хореографии ще ви преведат през древното и вечно знание за космоса и човека, въплъщавано в Индия от хилядолетия и до днес посредством музикално-танцови, митологично-драматургични сценични представления за Шива и Шакти – "мъжкия" и "женския" ипостас на върховната космическа сила на творението. Те са във вечен кръговрат и във вечно единство: Шива - божественият съпруг, Шакти – божествената съпруга. Сценичното и иконографско изобразяване на тяхното космическо единение и неразделност кулминира в образа на Ардханари – антропоморфно същество, чиято дясна половина е мъжка и изобразява Шива, а лявата – женска, изобразяваща Шакти.

Заповядайте да се потопите в дълбинното знание за Шакти и Шива и да го съпреживеете чрез индийското класическо сценично изкуство, представено от обучени в индийската класическа учителска традиция танцьори и музиканти, приканиха от Индологическа фондация "Изток–Запад".

Може да закупите билети за представлението в София на касите на НАТФИЗ и в мрежата на Eventim.bg, и на касата на Държавен куклен театър – Пловдив за представлението в града.

Символичната цена на билета е дарението, с което зрителят ще подкрепи вдъхновението и всеотдайния труд на изпълнителите на спектакъла.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички