Кайно Йесно Слонце откриват концерта на Solstafir


Кайно Йесно Слонце откриват концерта на Solstafir

4342

Исландската група Solstafir избра родната формация Кайно Йесно Слонце на (снимката) за официален съпорт на концерта в София.

Както MySound.bg вече обяви, той ще се състои в клуб Mixtape 5 на 19 февруари.

Кайно Йесно Слонце (Kayno Yesno Slonce) е аморфен музикален колектив около Веселин Митев (вокали, гайда, кавал, още в Исихия). Бандата ефектно експериментира с фолклорното наследство, атмосферична музика и експресивни глосолалии, а сред инструментите, на които свирят, има гайда, тъпан, тамбура, кавал, флейта - в зависимост от посоката, в която музикантите поемат по време на концерт. С три албума и десетки концерти, те са сред най-интересните и самобитни групи на родната сцена.

Гостите вече спокойно могат да бъдат наречени сензация. От началото на годината исландците имат вече 25 концерта в Европа и голяма част от тях бяха напълно разпродадени. И не е случайно, че точно с тази група BGTSC и Rawk'n'Roll си стискат ръце за пълноценно сътрудничество. Формацията прекрасно съчетава ледените китарни пасажи на северния метъл и елегантното мелодично звучене на меланхоличния пост-метъл.

Този четвъртък вратите на клуба ще отворят в 19.00 часа, в 20.15 ч. ще започне сетът на Кайно Йесно Слонце. Solstafir ще се качат на сцената в 21.30 часа.

Билети на цена 35 лева ще откриете в мрежата на Eventim. На касите в Germanos, "Пикадили", Orange, "Фотосинтезис", Easy Pay, "Техномаркет", "Technopolis", OMV, Office 1 Superstore, Usit Colours, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В деня на концерта цената им ще бъде 45 лева.

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб - упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети и спазването на реда в клуба.

Официален клип към песента на Solstafir "Lágnætti"

https://www.youtube.com/watch?v=R8n8Uy5KmvU

Музика на Кайно Йесно Слонце:
https://www.youtube.com/watch?v=59anMq0zD4w&list=PL48BFAB68994D23AC

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички