Премиера на новия албум на Scorpions Return To Forever в Rock It


Премиера на новия албум на Scorpions Return To Forever в Rock It

3767

Премиера на дългоочаквания албум на Scorpions - "Return To Forever", който излезе официално миналия петък, предстои в столичния бар Rock It на 24 февруари.

На партито феновете ще имат възможност да чуят песни от диска и да видят специално видеообръщение на групата към българските ѝ почитатели. Десет щастливци ще си тръгнат с оригинално копие от "Return To Forever", с който проект легендарните рокаджии отбелязват 50 години на сцената. Награди ще има както за участниците в традиционния за вторник куиз, така и за изпълнилите по най-атрактивен начин хитове на Scorpions по време на караокето след това.

"Има нещо нереално в тази цифра", казва замислено Клаус Майне. Видеото към "Wind Of Change" има над 108 милиона гледания в YouTube до момента. Каналът VEVO стриктно регистрира броя на гледанията и ги сертифицира. С този резултат  Scorpions става първата група от Германия, преминала границата на  забележителните 100 милиона гледания.

Тази цифра не само е впечатляваща, но и е сред елементите, които превръщат Scorpions във феномен на сцената. Точно 50 години ни делят от дните, когато младият Рудолф Шенкер създава в следвоенна Германия в Хановер групата, която и до ден-днешен привлича нови поколения почитатели. Факт, който изненадва дори самите музиканти. "Наистина е забележително как оцеляхме заедно през всичките тези години, дори във времена, когато се смяташе, че нашият стил е демоде. Когато гръндж вълната заля сцената, ние отидохме в Азия за търсене на нови пазари и почитатели. Това ни даде възможност да продължам да свирим и да печелим нови приятели на музиката ни" -  коментират от бандата, която днес се чувства страхотно - "Ние не само сме във върхова форма, но и нашата публика става все по-млада и млада".

Усещането, че нови поколения откриват музиката на Scorpions, е най-вдъхновяващото за групата. През 2010 музикантите решават, че са творчески изтощени от постоянно повтарящия се цикъл на студийни записи, премиера на албум, промоция в медиите. Групата решава да се оттегли от сцената чрез прощално турне по целия свят, което мина и през България.

Рокаджиите изнесоха  ексклузивен концерт за популярната концертна серия на MTV Unplugged в Ликабетус, Атина, през 2013. Успехът на шоуто и след това издадения DVD/Bly-ray албум вдъхновиха  музикантите, че все още има място за тях на сцената. Скоро бандата се среща с любимите си "двама шведи" (както ги наричат с усмивка) – музикалните продуценти Mikael Nord Andersson и Martin Hansen.

За новия албум групата записва 19 песни, от които 12 влизат в стандартната версия и 16 в делукс изданието. Парчетата разкриват пълния творчески потенциал на музикантите. Пилотният сингъл е "We Built This House", избор с много основателни причини.

"Тази песен разказва историята ни. Построихме нашия дом, наречен Scorpions, тухла по тухла с много усилия, през редица трудности. От първите ни дни в Хановер, първите концерти зад граница до ден днешен. Устояхме на тежки бури, но къщата ни остана цяла и здрава, нашият верен подслон. Строежът на тази къща ни донесе много щастие. Радост от музиката, която създаваме и споделяме с публиката, много професионален и житейски опит и най-вече огромна благодарност за любовта на феновете към нас. Много работихме, за да постигнем мечтите си и сме благословени, че всеки ден ги изживяваме", казва Клаус Майне за "We Built This House".

Предварителни поръчки за всички версии на албума може да бъдат направени в www.musicmall.bg тук: http://bit.ly/1uEKd6X

Rock It е на ул. "Бенковски" № 14.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички