Lazy Face съпорт на Asian Dub Formation Sound System


Lazy Face съпорт на Asian Dub Formation Sound System

4101

Selector Lazy Face ще бъде съпорт на Asian Dub Formation Sound System в София.

Както MySound.bg нееднократно информира, харизматичните гости пристигат по покана на Event Zone за изява в столичния клуб Mixtape 5 на 26 февруари.

John Pandit (DJ), Aktar (MC & DJ), LSK (MC) и Sonny Green (MC) ще представят последния си албум "The Signal And The Noise", плюс хитовете си дотук, в саунд систем формат на българската публика.

Lazy Face е добре познат на клубната сцена у нас, както и в Германия, Полша, Словакия, Чехия, Румъния и Гърция. Изявявал се е като подгряващ артист на Manu Chao, Congo Natty, Mungo`s Hi-Fi, Soom T, Dub Incorporation, Jaya The Cat, The Skints и на Taksirat Festival 2011(Skopje, MK) и Overjam International Reggae Festival (2013). Партитата му са пътешествие из ямайската музика и култура, което го прави перфектен за съпорт на рага-джънгъл формацията.

Феновете на Asian Dub Foundation не спират да се увеличават с годините. Абсолютен хит са изпълненията им на живо, а по време на клубните участия на островитяните попадаме в турбулентната зона на тяхното лайв присъствие. Нещо подобно очакваме и в нощта на 26 февруари, когато ядрото на бандата ще подлюти въздуха над София.

Чуйте поканата им тук!

Sonny Green ще даде старт на шоуто. Той е най-младото попълнение в саунд системата, но е повече от ангажиран със социалните каузи на проекта. Заедно с Fatboy Slim участва в събитие на Last night a DJ saved my life foundation (LNDJSLF) в Парламента на UK (House Оf Commons) през 2012. Sonny става и първият рапър, изявил се там. Целта на LNDJSLF е "чрез позитивните вибрации на музиката хората да бъдат насърчавани да променят света около себе си". През 2013 с Brian May, Slash, Sarah Nelson (Massive Attack), Kerry Ellis и Sir David Attenborough (BBC) композират  песента "Badger Swagger", обявявайки се против "контролирането на популацията" на язовците в Англия. Изключително съпричастен е към проблемите, свързани със зависимости и расизъм.

Харесваме ADF по още една фундаментална причина, а именно безапелационната вяра на музикантите, че хора от различни раси и религии могат да живеят заедно в хармония и благополучие, нещо така необходимо на съвременния свят.

През 2006 формацията създава операта "Gaddafi: A Living Myth", която проследява пътя на Муамар Кадафи. Поставена е от English National Opera.  

През 2012 участват във второто издание на Sound Central Festival (Афганистан) за прожекцията на филма La Haine и свирят саундтрака му на живо. Организаторите избират именно тях заради операта, социалната позиция, която отстояват и факта, че младите им се възхищават. През 2003  музикантите са поканени за благотворителен концерт от Roger Daltrey (The Who), като делят обща сцена с Eric Clapton и Coldplay. Събраните средства отиват във фонда на Roger за тийнейджъри, болни от онкологични заболявания. Събитието е сред "най-престижните"  благотворителни изяви.

Билети за концерта в Mixtape 5 - в мрежата на ticketlogic.bg

Подробности за събитието търсете на eventzone.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички