Първи пълнометражен концерт на Doesn t Frogs в София


Първи пълнометражен концерт на Doesn t Frogs в София

4537

13-ят юбилеен "Аларма Пънк Джаз Фест" представя първия софийски пълнометражен концерт на Doesn't Frogs, който ще се състои в Чешкия център от 21.00 ч. на 27 февруари (петък).

Събитието е част от честванията на 80-годишнината на БНР.

Бандата е едно от малкото изключения в българската рок-ен-рол фауна, където стойностните неща обикновено са обвързани с определен жанр или конкретна  сцена. Е, тук съвсем не е така. И, ако думата "самобитност" все още означава нещо, можем да си позволим да наречем Doesn't Frogs именно самобитни, обясняват организаторите. Тук има дарк уейв, но много по-съзвучен със западния стандарт, отколкото с българската осемдесетарско-комсомолска традиция. Има я енергията на западнобалканския пост-пънк, особено по отношение на китарния саунд. Има простота и хитово звучене на мелодиите, но и асиметрия и странни взаимовръзки между парчетата. Има интересни вокални пасажи, без това да накланя везните към мейнстрийма – не, групата създава впечатление по-скоро на инструментален проект с добре премерено пеене на моменти. Има и щипка пост-рок, но пиесите са по-скоро кратки и ударни, отколкото дълги и протяжни. Има и фрий(к)-джаз/импро-рок финали. Има и транс, но пънкарски, а не хипарски. Има и светкавици и гръмотевици на сцената. Има и смисъл.

Doesn't Frogs е софийска банда, която изгради голяма аудитория първо в Пловдив с концертите си там – в кино "Космос" на Нощта на галериите и музеите и после в "Петното". На софийска сцена са свирили само веднъж, но пък като съпорт на норвежците Staer, което само по себе си е красноречиво, ако си говорим за класа.

Не, не е жаби, не... Нещо съвсем друго е.

Билети: 5 лв. в "Дюкян Меломан", Ticketplus и Eventim, 7 лв. на входа в деня на концерта.

Организаторите препоръчват закупуването на пропуск на предварителна продажба, защото местата в Чешкия център са точно 100 и поради големия интерес съществува риск да няма билети на входа на залата в деня на концерта.

Билети:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/alarma-punk-jazzdoesnt-frogs-sofi-ceski-centr-388739/event.html

http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=323&TICKETPLUSSESSION=tn89i357jlslqadi7eq7k86ln0

Повече информация тук:

https://www.facebook.com/events/1434264230198626

http://bnr.bg

http://sofia.czechcentres.cz

Чешкият център е на "Раковски" 100.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички