Врани Волоса на живо в бар Без име в Бургас


Врани Волоса на живо в бар Без име в Бургас

3737

Бургаската метъл банда Врани Волоса се завръща в родния град Бургас с дебютен концерт за годината на 1 март.

Събитието ще се проведе в бар "Без име", началото е 21.00 ч., а цената на билета - 7 лв.

Групата провежда редовни сесии в Set Nitro Studio (Бургас) по записа на третия си албум, който ще излезе в края на 2015.

Формацията Vrani Volosa (на старобългарски "черни коси) съществува от 2003,  създадена от вокалиста Христо с първоначалното намерение за едноличен проект. Ранните идеи на групата са повлияни от музиката на Primordial, Enslaved, Borknagar, Burzum и Bathory, подправени с атмосферата на Pink Floyd и психеделията на 70-те години на 20-ти век. Христо започва записи на три песни в края на 2003/началото на 2004 с помощта на Любомир (барабани), Атанас (вокали) и Александър (бас). Последните двама музиканти се присъединяват към състава за постоянно, а трите песни влизат в EP-то "Vedi", реализирано от бандата през 2004 и лимитирано до 120 копия. През 2005 музикантите откриват концерта на израелските фолк-прогресив метъли Orphaned Land - първото представяне на групата на живо.

Групата подписва договор с независимата българска звукозаписна компания Corvus/Arma Records през 2005, която издава на дебюта "Where The Heart Burns" през октомври същата година. Дискът съдържа ремастерираните версии на трите песни от "Vedi" плюс 15-минутното епично заглавно парче "Там, където сърцето гори".

Атанас напуска през 2005 и Христо поема вокалните партии. Малко след това към групата се присъединяват Кольо (китари) и Десислав (барабани). В този състав квартетът изнася няколко концерта и участва в турне с легендарната австрийска дет метъл банда Pungent Stench, а през 2007 стартира звукозаписните сесии за втори албум.

Основата цел е да се постигне драстична промяна в сравнение с първия албум – опростена и по-фокусирана структура на песните и доминиращи чисти вокали, изпълнени от Христо. В края на записите към тима се внедрява и втори китарист – младият и талантлив Петър. Крайният резултат от продължилата около две години студийна работа е дискът "Heresy/Ерес" (отново в каталога на Corvus/Arma Records) – триумф на наследството на паган метъл музиката в Европа. Проектът е с влияния от българската фолклорна музика. До момента това е най-успешното издание на Врани Волоса, представено с много концерти в страната, две изяви с руските паган метъл великани Аркона, участие с основоположниците на фолк метъла Skyclad (Великобритания) и не на последно място - безброй сподвижници и почитатели. Песента "Слънце" успява да достигне до позиция №1 в класацията Tuborg Top 40 на радио "Тангра Мега Рок", a през лятото на 2010 участва във фестивала Spirit Оf Burgas като част от Jack Daniel’s Rock Stage.

Немският лейбъл Einheit Produktionen проявява интерес към музиката на родната банда в началото на 2011, която подписва лицензионна сделка с Corvus Records за преиздаване на двата албума за територията на Германия, Австрия, Швейцария, Люксембург, Белгия и Холандия. Сътрудничеството води до първото европейско турне на групата и участието на големия паган метъл фестивал Fimbul в немския град Fürth.

Бар "Без име" е ул. "Климент Охридски" 2.

www.reverbnation.com/vranivolosa

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички