Septicflesh с концерт в София на 9 март


Septicflesh с концерт в София на 9 март

4270

Гърците Septicflesh се завръщат у нас за концерт в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5 на 9 март.

Титаните на симфоничния дет метъл пристигат по покана на Live & Loud, проявили за пореден път своя афинитет към стойностните, но при все това ъндърграунд формации.

Датата в София е от поредицата загрявки за европейското турне на гърците с Moonspell, което стартира на 12 март.

Septicflesh са несъмнено сред фаворитите на френския лейбъл Season Of Mist, към който се присъединиха през 2007. Под крилото на уважаваната компания те издадоха три успешни албума: "Communion" (2008), "The Great Mass" (2011) и "Titan" (2014). Признатият за безспорен шедьовър "The Great Mass" превзе много класации в специализираните медии и бе определен за "Албум на месеца", "Албум на годината" и прочее, а за да го представи на живо, групата обиколи света. Малцина вярваха, че този шедьовър може да бъде надскочен, но  музикантите доказаха, че това е напълно по силите им с излизането на диска "Titan". Той също се нареди на челните места при годишния разбор на редица престижни издания.

Съвсем скоро към групата се присъедини "дръм машината" Kerim "Krimh" Lechner (екс-Decapitated, екс-Behemoth) на мястото на напусналия по-рано дългогодишен барабанист Fotis Benardo.

Съпорт за хедлайнърите ще бъдат Lucifer’s Child - проект на George Emmanuel от Rotting Christ и екс-Chaostar. Амбициозният китарист събира състав за новата формация, в чийто редици влиза и Stathis Ridis от Nightfall, с която свири метъл c много мрак, но и груув. В момента момчетата работят над дебютния си албум, песни от който ще представят ексклузивно на живо в София.

В изявата ще участва и родната банда Upyr. Момчетата затвърдиха позициите си на една от най-активните и вглъбени родни банди със своя мракобеснически дуум метъл миналата година. Още със стъпването си на сцена те предизвикаха размествания в родния ъндърграунд. Мрачните, бавни и тежки пиеси от дебютното демо "Аltars/Tunnels" заслужиха десетки позитивни ревюта не само в българските, но и в редица чуждестранни специализирани издания. След отзвука от демото и паметни концерти с банди като Kylesa (US), Iskra (CAD), Windhand (US) и Whitehorse (AUS), музикантите стават все по-силни в затвърдения си състав и ще изнесат първия си и единствен до средата на април концерт.

Бифорпарти ще събере феновете в столичния метъл бар The Black Lodge на 8 март, неделя. Началото на събитието е предвидено за 21.00 ч., като се очаква групата да се появи в пълен състав малко по-късно същата вечер, поясниха организаторите. Вход свободен.

Билети за концерта по 35 лв. - в касите на Eventim в цялата страна (Germanos, Office 1, Technomarket, Technopolis, "Пикадили", OMV, Usit Colours, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", каса 3 на НДК), касите на Ticketlogic (книжарници Booktrading и FastPay), както и онлайн на: WWW.LIVEANDLOUD.NET

В деня на събитието и на вход пропускът ще струва 45 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички