Българските електронни банди Help Me Jones и Mytrip преди Lamb


Българските електронни банди Help Me Jones и Mytrip преди Lamb

3812

Българската електронната банда Help Me Jones и ембиънт проектът Mytrip ще се появят на сцената в студио "Орфей", за да подготвят загадъчната атмосфера за предстоящия концерт на Lamb.

Както MySound.bg нееднократно писа, ветераните на трип-хопа ще се изявят на 8 март.

Вратите отварят в 19.30 часа, а първият лайв започва в 20.15 часа.

Видеовизитката на Lamb:

https://www.youtube.com/watch?v=CZXvYZCWxcw

Mytrip

Mytrip съществува на границата между атмосферния ембиънт, концептуалността на аудиоекспериментите и масивите от звук на агресивната инструментална музика. Близо 8 години проектът изнася концерти из дълбините на България и Европа и записва музиката си под формата на неофициални издания на аудиокасети за местни и чужди независими лейбъли.

Проектът в дело на електро-акустичния композитор, импровизатор и саунд арт лектор – Ангел Симитчиев, който излиза от рамките на класическите студийни и "живи" колаборации, като се занимава и с театър, танц, късометражно кино и арт инсталации.

На 8 март Mytrip ще представи премиерно дебютната си плоча "Empty", чието единствено представяне на живо в България ще бъде на сцената на  преди Lamb. Музикалните ценители ще имат възможност да си закупят 7” плоча “Empty” от мърчандайз зоната на събитието.

Линк към видео визитката, записана специално от Mytrip за събитието: https://www.youtube.com/watch?v=aqie9khSrzw&feature=youtu.be

Повече за Мytrip на:
http://soundcloud.com/mytrip

Help Me Jones

Help Me Jones е  ню уейв проект, инспириран от 80-те, започнат преди няколко години от музикалния продуцент Константин Тимошенко и българския режисьор, поет и актьор Марий Росен. Те се срещат през 2003 докато работят заедно по нетрадиционен театрален проект в Естония, след което съвместната им работа продължава в България. Тогава Андрония Попова (Рони от Насекомискс, Sentimental Swingers) се присъединява като постоянен беквокалист и през 2008 електронната банда издава първите си парчета, като веднага след това последват много покани за участие от едни от най-интересните европейски музикални фестивали.

Help Me Jones (на снимката) е свободна колаборация между музикант и поет, която използва минималистични музикални подходи. Силно повлияни от музиката на 80-те, проектът смесва синтпоп, ню уейв и диско. Музиката на триото е привлекателна и разнообразна – веднъж е електронна и весела, другия път - лирична и омайваща.

През 2012 бандата издава "Тhe Darkness Lights" и малко след това споделя и дебютния си албум "Made In Chinа" (2013). Парчетата "Little Miss", "Made In China", "Skype Me Over" и "Grow Up" вече имат видеоклипове, които са много различни като визия, но изключително професионални и иновативни.

Линк към видеото на "Little Miss":

https://www.youtube.com/watch?v=MkmfH7kSyjU

Другата приятна новина за феновете на Lamb е, че ще могат да си закупят последния албум "Backspace Unwind" и оригинални тениски на бандата. Ще бъде организрана специална мърчандайч зона, в която ще се появат и самите Лу и Анди след концерта, за да се срещнат лично с многобройните си фенове и да им раздадат автографи и снимки.

Билети на цена 40 лв. - само в магазин "Яко" ("Граф Игнатиев" 43). Онлайн и станадартни - на цена 45 лв. в мрежата на Eventim.bg ("Пикадили", ОМВ, "Германос", "Техномаркет" и други).

Help Me Jones Official Facebook Page:
https://www.facebook.com/pages/Help-Me-Jones/241792663215?ref=hl

Help Me Jones – "Grown Up" (Official Video) :
https://www.youtube.com/watch?v=A_06X9MVRVM

Mytrip Official Facebook Page:
https://www.facebook.com/mytripx

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички