Немската хеви метъл машина Helloween преди Judas Priest


Немската хеви метъл машина Helloween преди Judas Priest

3933

Немската хеви метъл машина Helloween ще подкрепи боговете на тежкия саунд Judas Priest на концерта им у нас.

Както MySound.bg огласи своевременно, знаменитите британци пристигат по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" за шоу в столичната зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 30 юни (вторник).

Вестта за събитието хвърли в небивала еуфория хиляди фенове на хеви метъла. Едновременно с това започнаха предположенията кой е достоен да подгрява британските корифеи. Голямата новина е, че на концерта няма да има подгряващ изпълнител. Просто на сцената ще се качат две велики групи и това определено ще се превърне в рок събитието на 2015, коментират организаторите.

Helloween е звездна банда с 30-годишна история и е считана за основател на мелодичния спийд метъл. Като кръстници на жанра, влиянието на групата в света на твърдата музика е огромно.

Кариерата на бандата, стартирала през 1984, минава през безброй метъл фестивали по света като Rock In Rio, Loudpark, Wacken. На Woodstock в Полша германците свирят пред повече от 500 души. Групата има зад себе си огромен брой световни турнета като хедлайнъри, грандиозни шоута, съизмерими с тези на Iron Maiden, Black Sabbath, Dio, Slayer и Ozzy Osbourne.

Невероятното шоу на бандата на фестивала Monsters Оf Rock в Donington пред повече от 100 000 фенове през 1988 е толкова запомнящо се, колкото и масивното щатско турне на MTV Headbangers’s Ball с Anthrax и Exodus. Дискографията на Helloween включва 14 студийни и 3 лайв албума, продадени в тираж над 8 милиона, и са отличени с 14 златни и 6 платинени награди. Без тях съвременни изпълнители като Edguy, Sabaton, Blind Guardian или дори Avenged Sevenfold вероятно нямаше да звучат по този начин.

От 30 години Helloween очароват феновете си с фантастични рифове, велики песни и запомнящи се мелодии. Последният албум на бандата "Straight Out Of Hell" (2013) заема сензационното 4-то място, отбелязвайки най-успешната им позиция в немските чартове досега. Освен това проектът достига до Тор 10 в няколко класации в Европа и влиза в щатския Тор 100. Последвалото го турне Hellish Rock Part II отвежда бандата до 39 държави в Европа, Азия и Америка с повече от 100 почти изцяло разпродадени шоута.

Въпреки впечатляващата си кариера рокаджиите очевидно са далеч от това да изгубят своя нестихващ ентусиазъм. От 2005 групата е в състав Анди Дерис (вокали), Михаел Вайкат (китара), Маркус Гроскопф (бас), Саша Герстнер (китара) и Даниел Льобле (барабани). През 2015 бандата отбелязва юбилея с публикуването на първата книга за кариерата си. Откровената история Helloween Bible, наречена Hellbook, гарантирано ще се превърне в много издирвана и ценна за феновете, тъй като е и официално единствената книга, посветена на групата. Но това не е всичко за тази годинa. Музикантите обявиха, че са пред издаване на своя нов - 15-ти студиен албум, което е сигурен знак, че историята за неповторимия им успех ще има продължение.

Helloween ще се качат на сцената в зала "Арена Армеец" преди Judas Priest, но не като подгряваща група, а със собствен пълен сет концертни хитове с времетраене около час и половина. Това е невероятен подарък за всички фенове, още повече, че цените на билетите няма да бъдат променяни. Те остават на първоначалните изключително достъпни цени от 40 до 100 лева.

Билети за концерта на Helloween и Judas Priest могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg

За повече информация:
www.judaspriest.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички