Свършиха билетите за концерта Вълшебна музика от филмите на Дисни


Свършиха билетите за концерта Вълшебна музика от филмите на Дисни

4065

Четирима изявени певци от българската музикална сцена се подготвят усилено за предстоящия концерт "Disney In Concert: Вълшебната музика от филмите на "Дисни".

Орлин Павлов, Милица Гладнишка, Веси Бонева и Александър Мутафчийски работят за първи път заедно за уникалния проект с откъси от любими анимационни ленти на компанията "Уолт Дисни".

Както MySound.bg вече извести, шоуто е на 16 март в зала 1 на НДК, заедно с Оркестъра на Класик FM радио под диригентството на Григор Паликаров, а  режисьор на продукцията е Марио Николов.  Концертът е част от цикъла "Музиката на Америка", организиран от агенция "Кантус Фирмус" с подкрепата на фондация "Америка за България". От няколко седмици всички билети за концерта са изчерпани.

"Disney In Concert: Музикалното вълшебство от филмите на "Дисни" предлага ново преживяване, различно от обикновения концерт, а също и от киното. Представлението е създадено специално за четири вокални партии. Всеки от певците има солови песни и дуети, но участва и в четиригласни ансамбли с другите солисти, което  изисква специални умения от изпълнителите. Паралелно с музиката, на огромен екран ще се прожектират анимационни видеоклипове, създадени специално за програмата. Приказното пътуване във времето ще започне с някои от първите пълнометражни анимационни филми на Уолт Дисни - "Снежанка и седемте джуджета" от 1937, "Пинокио" 1940. и "Пепеляшка"  от 1950, мелодии от които ще прозвучат в класическа увертюра "Дисни". След това в програмата ще се редуват песни, дуети и ансамбли от музикалните филми на "Дисни" "Малката русалка", "Покахонтас",  "Мулан", "Аладин" и "Цар Лъв" - всички те създадени през 80-те и 90-те години. Орлин и Милица ще чуем в прекрасния дует от "Красавицата и звярът", а Сашо Мутафчийски ще бъде солист във великолепната песен "Circle Оf Live" из "Цар Лъв". Веси Бонева ще се превъплъти в малката русалка Ариел, а Милица ще изпее новия хит "Let It Go" от "Замръзналото кралство". Всички вокални аранжименти и преработки на песните са направени специално за концерта от компанията "Дисни". Солистите и диригентът Григор Паликаров ще бъдат също и водещи на концерта с кратки и интересни информации за изпълняваните песни.

Независимо от натоварения си график, Орлин, Милица, Веси и Сашо отделят много време за общите репетиции, за да успеят да постигнат идеален синхрон на четирите вокални тембъра.

Още - на:
www.cantusfirmusbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички