Излъчват Life Is An Eternal Swing в афиша на София Филм Фест 2015


Излъчват Life Is An Eternal Swing в афиша на София Филм Фест 2015

4191

Фестивалната версия на филма на белгийския режисьор Андре ШанделLife Is An Eternal Swing ("Животът е безкраен суинг"), който разказва за родната музикална действителност, ще бъде излъчен в рамките на Sofia International Film Festival 2015.

Прожекцията е в столичния Дом на киното от 20.30 ч. на 15 март, неделя.

Както MySound.bg вече писа, лентата е заснета в България с участието на суинг триото Sentimental Swingers, Мишо Йосифов, Велислав Стоянов и Димитър Шанов. Продукцията представя страната ни пред света по един различен, интимен начин. Изпълнена с музика, спомени и усещания, предадени от музикантите, историята е разказана и от гледната точка на режисьора - чужденец, който от десет години споделя начина на живот у нас, с героите в лентата. Всички те са част от така нареченото "изгубено поколение". С падането на Берлинската стена 2 милиона млади българи напускат страната завинаги, но някои остават да живеят тук като нормални хора, но в не дотам нормална държава.

Снимките стартират през 2013 точно след третия рожден ден на Sentimental Swingers и приключват година по-късно - през есента на 2014. Процесът вдъхновява певиците и в края на 2014 те решават да издадат своя едноименен сингъл, който включва песните от филма – "Циганско лято", "Аз не правя така" и "Life Is An Eternal Swing".

Продуцентите на филма, между които са и талантливите певици, стартират и кампания за набиране на средства за заплащане на авторските права по филма. "Във филма звучат известни песни на The Andrews Sisters и само заплащането на правата за тяхното използване ще ни позволи да направим лентата достъпна за широката публика по света и у нас. Затова, по примера на групи като One Republic, актьори като Джеймс Франко и сериали като "Вероника Марс", които реализираха успешни кампании през платформата Indiegogo1, ние стартирахме кампания за набирането на $15 000 за Life Is An Eternal Swing,"коментират Рони, Деси и Вера.

"Ще бъдат необходими средства и за правата за ползване на архивни кадри от близката история на България, които БНТ ни отпуска като ко-продуцент, но не на 100%!", допълва Анрде Шандел (на снимката).

В Indiegogo всеки може да стане част от идеята с различна сума, като най-малката е 5 долара. В знак на благодарност може да получите различни "облаги" на различни стойности. Ако ивестирате 5$ във филма, ще Ви бъде изказана специална благодарност от момичеата от Sentimental Swingers в социалните мрежи. Ако пък подкрепите излъчването на филма с 50$, може да Ви бъде дставена бутилка вино от лимитирана серия, поясняват от екипа на продукцията.

Повече информация за набираните средства и начините за включване в кампанията може да получите на:

https://www.indiegogo.com/projects/life-is-an-eternal-swing-film#home

lifeisaneternalswing.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички