Тото Кутуньо пее с оркестъра на Софийската филхармония в НДК


Тото Кутуньо пее с оркестъра на Софийската филхармония в НДК

4151

В неофициален разговор миналата пролет, когато се бе инкогнито в София, Салваторе "Тото" Кутуньо (Toto Cutugno) обеща да се върне у нас скоро.

Както е известно, той удържа на думата си и ще пее в зала 1 на НДК от 19.00 ч. на 31 март. "Жокер медиа" за трети път ще посрещне един от най-ярките представители на шлагера, който обаче е не само певец, но и утвърден композитор. Освен със собствения си репертоар, италианецът е популярен и като автор на над 250 песни за Адриано Челентано, Жо Дасен (евъргрийна "L'ete indien"), Далида, Мирей Матьо, Джони Холидей, Рики е повери, Пол Мориа, Орнела Ванони и много други. Още преди да придобие международна популярност като вокалист, той вече се радва на голям успех като композитор.

Гостът пристига със собствен бенд, като ще бъде акомпаниран и от оркестъра на Софийската филхармония, с музиканти от която работи по последния си албум. На сцената с Тото ще бъдат вече познатият на родната аудитория диригент Алтеризио Паулети, дирижирал концерта нa тримата – Кутуньо, Албано и Тоци у нас преди три години, и тенорът Джузепе Ранцани.

Сицилианецът, чийто баща печели 3 национални конкурса като оперен певец, е на престижните сцени от 10-годишна възраст. Работи по много инициативи, свързани с музиката и пеенето, явява се на прослушвания, едно от които е в Бусето с великия тенор Карло Бергонци (един от предпочитаните партньори на Мария Калас), повратен момент в артистичната кариера на Джузепе. Заедно с певицата Анализа Минети, той е постоянен гост на концертите на Кутуньо, особено в Лос Анджелис и Ню Йорк. От април 2014 се изявява соло и в дует с Тото, а затвърждава присъствието си с концерта в Букурещ през февруари тази година.

Билети на цена от 60 до 120 лв. - в Билетен център на НДК и в мрежата на Еventim.

"Надеждата е онова необходимо лекарство, от което всички ние имаме нужда, убеден е певецът. Ако не беше надеждата, която ми вдъхваха моите приятели и близки, майка ми, моят прекрасен син Нико, никога нямаше да се преборя с коварната болест (рак - б.,р.).. Но се преборих. Така че надеждата не бива да се губи. При никакви обстоятелства. Казвам го, защото съм го преживял", убеден е Тото Кутуньо.

Той не вярва, че има някаква формула за хубавата песен: "Всичко е химия, сантименти, емоция. Но в изкуството трябва да си максимално искрен и честен. Вярно, "Италианецът" ("L'Italiano") стана емблематична песен. Тя някак се отдели от мен и заживя свой собствен живот… Където и да отида по света, навсякъде я знаят и пеят. В рефрена й първоначално мислех да изпея "Оставете ме да мечтая!". Защото когато пея, аз наистина мечтая. Това е голямата цел на всеки артист - да пресътвори своите съкровени мечти в изкуството, с което се занимава. Това са неговите емоции, чувства, надежди и болки. И любови. Кой знае, може пък след време да напиша песен, провокирана от емоциите ми в България", каза той в  интервю по време на гостуването си за общия концерт с Ал Бано и Умберто Тоци.

Родните ценители още пазят топъл спомен от двучасовия съвместен рецитал на тримата сопрани, които вдигнаха на крака 4 000 в зала 1 на НДК през 2013.

Настощият концерт е под патронажа на  италианския посланик Стефано Бенацо.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички