Поли Генова се превръща в Грозното пате


Поли Генова се превръща в Грозното пате

3816

През април се навършват 210 години от рождението на великия разказвач на приказки Ханс Кристиан Андерсен.

Една от най-любимите творби на децата и техните пораснали родители - "Грозното пате", ще оживее като вълшебен мюзикъл на сцената на столичния "Модерен театър". Чудната история на грозното патенце идва при своята публика на крилете на музиката, танците и думите, които превръщат мечтите в реалност.

Спектакълът ще бъде представен премиерно на 25 и  26 април.

Популярната певица Поли Генова се впуска в най-новото си сценично приключение и надява сивия пух на главния герой. Нейното "грозно патенце" минава целия трънлив път на своите превъплъщения, за да се срещне с доброто и злото, с вярата и отчаянието, истината и илюзиите, превръщайки се в красив бял лебед.

В годината, когато отбелязваме 210 години от рождението на знаменития датски писател, "Грозното пате" долита на българска сцена, напомняйки, че да си различен не е престъпление. Мъдростта на писаното слово - че всеки е красив посвоему и заслужава да бъде ценен, е посланието към днешните деца и техния полет на мечтите.

Музиката на приказния спектакъл е дело на композитора Марио Балтаджиев, автор на един от най-популярните и обичани мюзикъли у нас - "Аладин". Режисурата е поверена на Надя Асенова, а либретото и текстът - на Иван Ангелов. Хореографията е на Татяна Янева. Дизайнер на невероятните костюми е Антоанета Попова. Сценография: Кънчо Касабов.

Постановката предлага много весели и по-малко тъжни моменти, остроумни приказки и шеметни танци - в 80 незабравими минути. На сцената излизат ПаткаСладка, Комшийка Червеношийка, Петела - Будилник, британските гъсоци Хю и Грант, Пуяка-Кораб, Квачка Късокрачка, Котка Кротка, братчетата Мрън и Гладен съм, Танца на стихиите и, разбира се, много красиви лебеди. Специално за "Грозното пате" актьорът Ненчо Балабанов ще влезе в няколко "перушинести" роли.

За красотата в живота, за вярата в мечтите, за силата на музиката и думите – това е вдъхновението на мюзикъла, идващ в навечерието на пролетта – подобно на птиците, които се завръщат напролет.

Билети за премиерата - в касите на Билетния център на НДК на цени от 13 лв. до 23 лв. За деца до 14 г. пропуските са от 13 лв. до 17 лв., а за възрастни – от 17 лв. до 23 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички