Muladhara, Svadisthana, Manipura, Anahata, Vishuddi, Ajna...


Muladhara, Svadisthana, Manipura, Anahata, Vishuddi, Ajna...

3748

"Chakras", албумът на Oliver Wakeman, ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР в събота, 21 март, след новините от 21.00 часа.

Muladhara, Svadisthana, Manipura, Anahata, Vishuddi, Ajna, Sahasrara - за всяка една от тези чакри пианистът Oliver Wakeman е поканен да представи своя музикална интерпретация.

По този начин в албума "Chakras", или "Чакрите", се срещаме с неговия поглед към една от най-древните теории за енергоинформационната структура на човешкото тяло, пояснява Сергей Шишов, традиционен водещ на предаването за концептуални албуми.

Според тази теория човешкото тяло съдържа множество енергийни канали, най-силният от които е духовният, който тръгва от върха на главата към основата на тялото. Този канал се зарежда с енергия отгоре и отдолу. На седем места в канала са разположени "колела", които се въртят, наречени "чакри". Най-плътното ниво на енергия,  обхващо нашето тяло, е етеричното тяло, което служи като преобразувател, който поглъща и пренася енергията на по-ниска честота за да се използва от нашето тяло.    

В "Chakras" ще открием музика за тялото и съзнанието, позволяваща да се активира именно енергията, която се използва от нашето физическо тяло. От нас се иска само да позволим на потока музика да се преобразува чрез нашата система от чакри, успокоявайки и балансирайки я. А това ще спомогне за извисяване на съзнанието до онази негова мощ, която то наистина притежава.

"Оставете се на музиката да ви понесе надалеч и да бъдете обгърнати от вълните на отразеното спокойствие, с което вашето тяло откликва", съветват ни  Oliver Wakeman и неговите съмишленици от проекта "Balance & Harmony”.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички