Solar Easter Trinity Vol.4 събира над 10 водещи фигури в техното


Solar Easter Trinity Vol.4 събира над 10 водещи фигури в техното

3719

Подобно на миналата година, и тазгодишното издание на фестивала Solar Easter Trinity ще се проведе в столичния Inter Expo Center.

Събитието на 3 април - огледало на световната техно сцена, ще представи два отделни лайнъ-па с над 10 диджея в две зали само срещу един билет. Tale Of Us, Audion (на снимката), Andrea Oliva и Marcel Dettmann ще се изявят пред родната публика за първи път.

Комбинацията от качествен подбор на артисти и усилената и отговорна работа на организаторите от столичния клуб "Ялта" извеждат и определят Solar Easter Trinity като техно фестивала на Балканите без аналог. Не съществува друг формат, който прогресивно да върви напред, съобразявайки се със световните водещи фигури в техно музиката. Няма и конкуренция, която така смело и стилно да експериментира, образова и надгражда иначе капризния слух и вкус на българската публика.

И тази година Solar Easter запазва разпределението на залите, като всеки, закупил билет, може да лавира между Floor 1 (Valdy, Andrea Oliva, Tale Of Us, Seth Troxler, Paco Osuna) и Floor 2 (Marcell Dettmann, Matthew Dear DJ set, Audion, Philip Chernikov, Gaiser, Paul Ritch).

Билети на цена от 40 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg и клуб "Ялта".

Водещата фигура зад пулта на Floor 1 e Seth Troxler -  един от най-разпознаваемите артисти на електронната сценa, който прави музика по собствените си правила. Кариерата на момчето с обемиста коса започва в Детройт, САЩ, където среща Shaun Reeves, Ryan Crosson и Lee Curtiss, с които впоследствие изграждат партньорство, познато като Visionquest. След като завършва гимназия, Seth се премества в Берлин и бързо се превръща в резидент на Club der Visionäre, а често гостува и във Fabric (Лондон), Watergate (Берлин), Output (Ню Йорк), Warung (Бразилия), Womb (Токио) и много други. Изявявал се е на престижните фестивали The Detroit Electronic Music Festival, Glastonbury, Coachella, Sonar и Burning Man. В студиото си партнира с Matthew Dear, Art Department, Tiefschwarz, Deetron, dOP и Subb-an. Между 2009 и 2012 Seth преминава през трета, втора и първа позиция в класацията на ResidentAdvisorTop 100.

Tale Of Us са Карм и Матео - диджеи и продуценти, които започват съвместна работа Берлин, партнирайки си успешно и пишейки новата история на дълбоко докосващата електронна музика. Споделят звукова визия, която обединява елементи на хаус и техно с влияние от поп, ню диско и дори рок. Тандемът вече е неделима част от клубния живот на Watergate и Weekend в Берлин, Tenax във Флоренция, Barraca във Валенсия и DC10 на Ibiza. Макар че тяхната история започва в Милано, където и двамата израстват, в Берлин намират своите сродни души – Seth Troxler, Shaun Reeves, Ryan Crosson и Lee Curtiss, които споделят музикалните им виждания и толкова много ги харесват, че им помагат да издадат дебютното си EP с новия лейбъл Visionquest. Историята на Tale Of Us продължава с участия на Solar Easter, Time Warp 2015 (Германия), Coachella 2015 (Лос Анджелис, САЩ), We Are Fstvl (Великобритания) и много други желани дестинации по цяла Европа.

Пътешествието на Andrea Oliva в света на електронната музика започва на 13-годишна възраст, когато за пръв път се запознава със звука, който в бъдеще толкова много обиква. На 16 започва първите си изяви и постепенно славата на неговите сетове се разпростира из цяла Швейцария. Следващата спирка в музикалната му кариера е поканата да гостува в Space (Ibiza), после се превръща в редовен гост на най-добрия местен клуб под открито небе - UshuaïaIbiza. И така до 2012, когато издава "Click Off" (Cadenza)" и "Scene (Be As One)", които заслужено му печелят място в класацията за електронна музика BeatportTop 10. Andrea се превръща в най-известния артист сред читателите на най-голямото независимо електронно онлайн музикално списание ResidentAdvisor за февруари и март 2012. Две години по-късно, през лятото на 2014, диджеят има над 70 изяви, включващи фестивалите Extrema Festival, Tomorrowland, Sonus, Electric, Zoo We Are Fstvl и сетове в Output (NYC), Panorama (Берлин), Cocorico (Италия) и грандиозното закриване на сезона в Ushuaia, Ibiza, където дели сцената с Marco Carola.
 
Креативност, иновация и еволюция – така накратко може да бъде описан Paco Osuna, един от най-успешните продуценти и диджеи на Испания. Кик стартът на кариерата му е в легендарния клуб Amesia на Ibiza, където е резидент едва 20-годишен. Следват продукции за лейбълите Serial Killer, Morbid, Real State. През 2003 основава своя собствен първи лейбъл Shake Records и именно тогава официално дава заявка за уникалния си стил. През 2006 стартира и втория си лейбъл, Mindshake, който продуцира имена като Skoozbot, Ambivalent, Paul Ritch, Matteo Spedicatti и Andrea Ferli. Pасо е един от вдъхновителите на Club 4 в Барселона, който се утвърждава като място за нови музикални тенденции.
 
Започнал кариерата си преди около осем години, Valdy не е от хората, които стават знаменитости с един сет. Той изминава трудния път към музиката, за да бъде днес едно от топимената на българската сцена. Диджеят израства с музиката на Prodigy, техно вдъхновения като "Higher State Оf Consciousness" на Josh Wink, американския гранд Armand Van Helden с неповторими парчета като "You Don't Know Me" и др. През 2006 Valdy става резидент и букинг агент в един от най-култовите плевенски клубове. Скоро след това среща подходящите хора, които споделят усещането му за музика, и това приятелство бързо дава своите плодове. Той е един от проекта Takeover, където се подвизава с Liubo Ursini и Philip Chernikov.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички