Виж кой спечели ДВОЕН пропуск за концерта на Eyot


Виж кой спечели ДВОЕН пропуск за концерта на Eyot

3240

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път бе от нашите приятели "Аларма Пънк Джаз". Както е известно, те организират поредния интригуващ концерт в рамките на тазгодишното издание на фестивала - този на Eyot. Сръбският ню джаз квартет ще свири в Първо студио на БНР от 21.00 ч. на 26 март, четвъртък.

Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с безплатен ДВОЕН пропуск за събитието.Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кой е продуцентът на последния албум на групата - "Similarity"?

Вярното е: Джим Бар.

Честито на  Златина Иванова и Валерия Здравкова.

Третият диск на групата "Similarity", който излезе преди няколко месеца, е записан и продуциран от Джим Бар (басист на Get The Blessing и Portishead).

"Чудесно си прекарах, докато записвахме албума… Музиката в него е просторна, съдържа голяма доза тъмна мистерия, но в същата мяра и ободряваща светлина. Те са невероятно надарени и страстни музиканти... Срещнах ги на фестивала "Нишвил" преди няколко години, впечатлих се от концерта им, и после те решиха да запишат албум в Бристъл... Наистина велика и оригинална група", са похвалните думи на Джим Бар.

Музиката на Еyot носи нещо от звука и енигмата на великани като E.S.T. и The Necks. Сърбите обаче следват своя собствен стил, основан на джаза, в който има и пост-рок, и минимализъм, и далечни балкански реминисценции в мелодиите, и много, много ембиънт. Един от онези видове музика, които после човек обича да си припомня със затворени очи...

"С гордост го казвам вече втори път, а знам за тях едва от вчера, Еyot е една от онези млади групи, които доказват, че за музиката няма бариери, ако е качествена", отсича Pамбо Амадеус.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички