Proklet пънк-ен-рол от Сърбия ще удари Пловдив и София


Proklet пънк-ен-рол от Сърбия ще удари Пловдив и София

3917

Една от най-добрите сръбски пънк-ен-рол банди - Novembar, пристига за първи път в България, а концертите ще се състоят в пловдивския клуб "Петното" на 27 март и в Grindhouse Skateboard Club в София следващия ден.

Шумна подкрепа на сърбите ще окаже родната шайка Daily Noise Club, а специални гости на изявата в столицата ще бъдат музикантите от новата софийска рок-ен-рол група Crazy Hearted Lovers, която наскоро дебютира с парчето "Streets Оf Sozopolis".

Начало на концертите - 21.00 ч.

Историята на Novembar започва през далечната 1986 в Загреб (Хърватска) под името Студен ноември. Първото си EP бандата издава през 90-та, когато и временно спира да функционира заради войните, които се водят в страните от бивша Югославия. Фронтменът и китарист Горан Костич се мести в Ниш и веднага започва да свири на бас китара в местната банда Glas Amerike. Месец по-късно формацията е възстановена, но вече като  името Novembar.

Дебютният албум "Deguelo" се появява през 1994, последван от години на възход за музикантите в Сърбия и редовни участия в екс-Юго държавите. Novembar редовно излиза на една сцена с групи като Kud Idijoti, Majke и Goblini. До 2002 успява да издаде още 2 албума през независими лейбъли в Сърбия. Същата година спира и активната дейност на групата, за да бъде възстановена в реформиран състав през 2005.

Бандата претърпява много промени,  докато достигне последния си лайн-ъп - Горан Костич (бас и вокал)  основен автор на музиката и текстовете, Александър Джокич (китара), Боян Ранджелович (китара), Милан Видакович (барабани) и най-новият член Ненад Пейчич (бас китара), когото българската публика познава от участията му с групата School Bus от Княжевац на една сцена с Daily Noise Club в София миналия май.

Гостите ще представят песните от последния си албум "Proklet", издаден през март 2013, а също и парчета от по-ранния период на групата. Миналата есен беше издадена компилация с кавъри на бандата, направени от групи като Atheist Rap, Zvoncekova Bilježnica, KBO! и други.

Daily Noise Club продължават с представянето на материала от последния си албум "Rock’N’Roll Fixx", издаден в края на 2013, но също така ще свирят и песни от предстоящия четвърти дългосвирещ диск, по който все още се работи и се очаква да бъде издаден по-късно тази година.

Цена на билетите в Пловдив – 8 лв., София - 7лв.

Още - на:
www.novembar.bandcamp.com
www.dailynoiseclub.com
https://www.facebook.com/events/1408848742759847
https://www.facebook.com/events/968356996509833

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички