Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Proklet пънк-ен-рол от Сърбия ще удари Пловдив и София


Proklet пънк-ен-рол от Сърбия ще удари Пловдив и София

3934

Една от най-добрите сръбски пънк-ен-рол банди - Novembar, пристига за първи път в България, а концертите ще се състоят в пловдивския клуб "Петното" на 27 март и в Grindhouse Skateboard Club в София следващия ден.

Шумна подкрепа на сърбите ще окаже родната шайка Daily Noise Club, а специални гости на изявата в столицата ще бъдат музикантите от новата софийска рок-ен-рол група Crazy Hearted Lovers, която наскоро дебютира с парчето "Streets Оf Sozopolis".

Начало на концертите - 21.00 ч.

Историята на Novembar започва през далечната 1986 в Загреб (Хърватска) под името Студен ноември. Първото си EP бандата издава през 90-та, когато и временно спира да функционира заради войните, които се водят в страните от бивша Югославия. Фронтменът и китарист Горан Костич се мести в Ниш и веднага започва да свири на бас китара в местната банда Glas Amerike. Месец по-късно формацията е възстановена, но вече като  името Novembar.

Дебютният албум "Deguelo" се появява през 1994, последван от години на възход за музикантите в Сърбия и редовни участия в екс-Юго държавите. Novembar редовно излиза на една сцена с групи като Kud Idijoti, Majke и Goblini. До 2002 успява да издаде още 2 албума през независими лейбъли в Сърбия. Същата година спира и активната дейност на групата, за да бъде възстановена в реформиран състав през 2005.

Бандата претърпява много промени,  докато достигне последния си лайн-ъп - Горан Костич (бас и вокал)  основен автор на музиката и текстовете, Александър Джокич (китара), Боян Ранджелович (китара), Милан Видакович (барабани) и най-новият член Ненад Пейчич (бас китара), когото българската публика познава от участията му с групата School Bus от Княжевац на една сцена с Daily Noise Club в София миналия май.

Гостите ще представят песните от последния си албум "Proklet", издаден през март 2013, а също и парчета от по-ранния период на групата. Миналата есен беше издадена компилация с кавъри на бандата, направени от групи като Atheist Rap, Zvoncekova Bilježnica, KBO! и други.

Daily Noise Club продължават с представянето на материала от последния си албум "Rock’N’Roll Fixx", издаден в края на 2013, но също така ще свирят и песни от предстоящия четвърти дългосвирещ диск, по който все още се работи и се очаква да бъде издаден по-късно тази година.

Цена на билетите в Пловдив – 8 лв., София - 7лв.

Още - на:
www.novembar.bandcamp.com
www.dailynoiseclub.com
https://www.facebook.com/events/1408848742759847
https://www.facebook.com/events/968356996509833

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички